Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un proiect internaţional aduce un stil de viaţă sănătos în 2 Mai

0

Asociația ASK Yourself implementează în perioda 1 – 11 septembrie schimbul de tineri ”A Healthy Project” finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, în parteneriat cu alte 5 organizații non-guvernamentale din Croația, Italia, Spania, Bulgaria și Turcia. Scopul acestui proiect este acela de a ajuta tinerii să aibă un stil de viață sănătos în ceea ce privește alimentația și în același timp să fie mai activi din punct de vedere fizic.

dsc_1010

În cele 11 zile de activități cei 30 de tineri au ocazia să își îmbunătățeasă cunoștințele cu privire la adoptarea unui stil de viața sănătos și să împărtășească aceasta informație cu turiștii și comunitatea din 2 Mai. În fiecare zi, participanții desfășoară sesiuni de aerobic, pe plajă, unde sunt invitate cât mai multe persoane. La finalul sesiunilor ei discută despre nutriție, mișcare și sport. Turiștii s-au arătat foarte dornici să se alăture acestor sesiuni și mulți dintre ei au participat chiar la sesiuni de yoga și meditație.

În timpul proiectului, metodele de educație non-formală folosite sunt bazate pe implicare activă, muncă în echipă și reflecţie personală. Discutând cu alți tineri din România, participanții își dezvoltă cunoștințele despre cultura noastră, își îmbunătățesc abilitățile de comunicare în limba engleza și dezvoltă o atitudine proactivă. La finalul proiectului, participanții vor organiza un flash mob, pe plaja din 2 Mai prin care vor încuraja turiștii să adopte și ei un stil de viață sănătos.

ASK Yourself este o organizație non-guvernamentală înființată în anul 2015 care concepe, organizează și implementează proiecte în scopul dezvoltării personale și profesionale a tinerilor și lucrătorilor de tineret, încurajând voluntariatul și diversitatea culturală prin intermediul metodelor de educație non-formală.

Erasmus+ este programul Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului ce are ca principale obiective creșterea angajabilității în rândul tinerilor prin acumularea de cunoștinte necesare dezvoltării din punct de vedere personal și profesional, dar și imbunătățirea cunoștințelor de limbi străine.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.