Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Training si conferinta europeana pe tema comunicarii nonviolente in educatie la Timisoara

0

Asociația european ă a trainerilor NVCEd (Comunicarea nonviolentă în Educaţie) și Babel Education organizează două evenimente europene  în domeniul educației, în Timișoara, în perioada 30 aprilie – 5 mai.

Partea I: Training european pentru profesori și formatori
Moduri de comunicare ce susțin motivația în educație

30 aprilie – 3 mai 2012

Partea a II-a: Conferinţă internațională
Dialogul ca sursa a motivaţiei în educaţie 3 – 5 mai 2012

Încurajați de cooperarea internațională între profesori, generată de evenimentele NVCEd din 2010 şi 2011 din Franța și Germania, şi entuziasmați de invitaţia organizatorilor din România de a găzdui o nouă întâlnire, ne bucurăm să anunțăm organizarea celui de al treilea eveniment european NVC in Education Europe în Timișoara, Romania.

Scopul nostru este de oferi posibilitatea şi a facilita profesorilor  şi trainerilor din această regiune să se alăture reţelei noastre şi să înveţe împreună cu noi.

  

        Partea I: Training european pentru profesori și formatori
Moduri de comunicare ce susțin motivația în educație

30 aprilie – 3 mai 2012

Susţinut de trainerii certificaţi CNVC

Marianne Göthlin, Louise Romain, Towe Widstrand

 

Acest curs se adresează persoanelor care lucrează în medii educaţionale. Dorim să sprijinim profesorii şi formatorii cărora le este nou conceptul de  Comunicare nonviolentă (CNV), sau pe cei care vor să înveţe mai multe şi care sunt interesaţi de punerea în aplicare a acestui mod de comunicare în instituţia lor de învăţământ.  Acest curs serveşte, de asemenea, celor care doresc să afle mai multe despre formarea cadrelor didactice, atât în ​​termeni de procedură, cât şi de conţinut. Cu trei formatori ne  putem adapta cu uşurinţă  diferitelor  nevoi de învăţare.

Scopul cursului este de a da fiecărui participant posibilitatea să:

  • experimenteze şi exerseze moduri prin care comunicarea nonviolentă (CNV) poate fi aplicată în mod obișnuit în procesul de învățare;
  • utilizeze CNV în dialog, pentru o mai bună înţelegere a celor care învață și a colegilor;
  • dezvolte abilităţi care să contribuie la crearea de medii de învăţare bazate pe încredere şi cooperare.

Participanţii vor avea ocazia să exerseze și să învețe:

  • exprimarea onestității – comunicarea clară a motivelor pentru ceea ce sugerezi;
  • ascultarea empatică –  acordarea încrederii şi înţelegerea partenerului de dialog;
  • auto-îngrijire – echilibrarea grijii pentru ceilalți și a celei pentru tine insuți;
  • medierea conflictelor între elevi/studenţi;
  • transformarea rezistenţei în cooperare;
  • explorarea alternativelor la motivația prin pedepse şi recompense.

Follow-up

Cursul se finalizează cu analiza a ceea ce a fost util şi cu planificarea următoarelor etape, incluzând viitoare posibilități de team-building, networking, continuare a învăţării, inclusiv certificarea ca viitor trainer CNV. Participanții (maximum 30 în ordinea depunerii candidaturilor) vor primi certificate de participare din partea NVCED şi a Babel Education.

Traineri

Marianne Göthlin, din Suedia, este interesată în special de schimbul de experienţă CNV în domeniul educaţiei, lucrând cu personal din domeniul educațional şi cu părinţi. Marianne are 12 de ani de experiență în conducerea unei şcoli bazate pe valori CNV, fiind formator pentru numeroase IITs (Intensive International Trainings).
Louise Romain, din Franţa, este cunoscută  pentru abordarea ei sensibilă și plină de viață, axată pe transformarea interioară. Louise oferă cursuri publice de CNV în Europa şi Africa (Peace University în Africa), dar şi de coaching şi mediere.
Towe Widstrand, din Suedia, are mai mult de 20 de ani de experiență în training CNV în diferite medii, atât în grupuri publice, cât şi în cadrul organizaţiilor. Towe a oferit cursuri de formare în mai mult de 20 de ţări şi face parte din echipa de certificare a CNVC. Este de asemenea trainer IITs.

Program

Sosire – 30 aprilie; prima întâlnire – ora 18:00 (cină și socializare); zile pline 9.00-18.00: marți, 1 mai, şi miercuri, 2 mai.

Taxa

Taxa de participare include cina la sosire, respectiv gustările și băuturile din cadrul pauzelor de cafea de dimineaţă şi după-amiază. Transportul către Timișoara, cazarea şi mesele (cu excepţia micului dejun) nu sunt incluse în acest preţ.


Până la data de 20/03/2012 După data de 20/03/2012
360 RON 495 RON

Engleza este folosită ca limbă de comunicare pe parcursul trainingului. Va exista un traducător engleză-română ce va ajuta la nevoie; traducerea în alte limbi poate fi organizată informal, la cerere.

Partea a II-a: Conferință internațională – deschisă trainerilor CNV, profesorilor, formatorilor și tuturor celor implicați în dezvoltarea educației

3 – 5 mai 2012

Dialogul ca sursă a motivaţiei în educaţie

 

Conferința este dedicată profesorilor, formatorilor din insituții de educație a adulților, trainerilor CNV, directorilor de școli sau inspectorilor școlari, urmărindu-se crearea unui spațiu de dialog și inspirație pentru toți cei implicați în dezvoltarea educaţiei.  

Program preliminar

Ziua 1

3 Mai

18.00 – cină de bun venit, scurtă introducere despre comunicarea nonviolentă.

Ziua 2

4 Mai

10.00-  17.00 Prezentări și ateliere unde participanții vor putea:
● afla despre modul în care comunicarea nonviolentă poate influența calitatea activității în domeniul educaţiei;
● învăța din experienţele CNV în şcoli/ grădiniţe/ instituţii de educație pentru adulți din Europa;
● explora cum să sprijine instituţiile şi educatorii în crearea de medii durabile, bazate pe motivaţie interioară şi recunoaştere necondiţionată.

Ziua 3

5 Mai

10.00-17.00  Grupuri de lucru unde participantii vor putea să:
●  cunoască persoane ce pun în practică CNV, pentru a explora posibile proiecte de cooperare şi dezvoltare de resurse care să introducă dialogul ca sursă de motivație în învăţământ;
● intre în contact cu rezultatele cercetărilor făcute în medii educaționale unde CNV și-a găsit deja o aplicare.

18.30 – Cina și concert de pian al pianistei olandeze Mireille Heijltjes la Filarmonica Banatul

Vor contribui cu prezentări și workshopuri:

în ordine alfabetică

Monica Diaconu, Director de studii, Babel Center, România

Aș vrea să ilustrez ce factori au contribuit la crearea unei comunități deosebite de profesori și studenți în contextul unei școli private de limbi străine în Timișoara și cum Comunicarea Nonivolenta joacă un rol în încercarea noastră de a aborda diferențele, dialogul și motivația interioară a fiecărui individ.

Marianne Göthlin, profesor si trainer certificat NVC, Suedia

Voi descrie experiența mea cu privire la modul în care profesorii ce folosesc dialogul bazat pe principiile comunicării nonviolente contribuie la invățarea și starea de bine a studenților lor. Voi raporta rezultate majore ale celor 20 de ani de când folosesc și pregătesc profesori cu privire la acest mod de comunicare, precum și evaluările unor proiecte educaționale NVC de lungă durată.

Ian Peatey, trainer britanic, certificat NVC, actual rezident în București

Voi împărtăși perspectiva unui bărbat despre cum este să fi un părinte conștient de principiile Comunicării Nonviolente, provocările și efortul constant de a depăși distanța dintre stilul de educație mai strict în care eu am fost crescut și educatia prin alte moduri decât recompense și pedepse promovată prinComunicarea Nonviolentă. 

Ruxandra Popovici, Projects Manager- English and Education, British Council, Romania

Voi prezenta aspecte ale proiectelor in domeniul educatiei pentru cetatenia democratica si promovarea dialogului intercultural  în scolile din România, arii centrale ale activitatii British Council.

Monica Reu, trainer certificat NVC, Romania

Voi impărtăși expriența introducerii Comunicării Nonviolente în două școli de stat din Bucuresti, respectiv un proiect de educație parentală ce îmi aduce multă bucurie și un sentiment profund de împlinire. ‘Educația empatică’ este un curs NVC dedicat părinților, ce, în mare parte la fel ca și mine, își doresc să creeze relații puternice cu copiii lor, relații bazate pe încredere și înțelegere reciprocă

Louise Romain, trainer certificat NVC, Franța

Doresc să împărtășesc modul în care se pot face cereri/propuneri către grupuri

– cum se poate cere ceva într-un mod clar, realizabil, în momentul prezent chiar dacă e vorba de un grup de 30 de studenți

– importanța solicitării de obiecții la o propunere

– cum se poate reacționa la obiecții

– cum se poate măsura dacă o propunere va funcționa sau nu

 

Penny Vine, trainer certificat NVC, UK

Îmi face o deosebită plăcere să relatez experiența mea în lucrul cu copiii de vârstă mică(de la naștere până la 8 ani). Doresc să impărtășesc experiența foarte puternică a interacțiunii cu un anumit copil –Charile- care m-a invățat foarte mult despre rolul motivației în educație. El va fi cu mine pentru a ilustra această experiență de interacțiune pentru ca noi toți să putem învăța din ea.

Preţuri:

Intenția NVCeD este de a păstra a doua parte a acestei săptămâni ca eveniment accesibil, cu o contribuţie din partea fiecărui participant, pentru a susţine costurile asociate cu lectorii străini și organizarea.

Până la data de 20/03/2012 După data de 20/03/2012
270 RON 337 RON

Înscriere
Vă rugăm să completaţi formularul de înregistrare accesând acest document online


Odată înregistrat, veţi primi mai multe detalii despre plata prin transfer bancar sau în numerar.

Limbă
În cadrul acestui eveniment, engleza este folosită ca limbă de comunicare. Există un traducător engleză – română pentru situațiile în care este nevoie de traducere; traducerea în alte limbi este organizată neoficial, la cerere.

Locație
Locația pentru ambele părţi ale acestui eveniment este Timişoara, România www.upt.ro/casa2.php.

Cazare şi masă

Camerele şi mesele au fost deja rezervate la preţuri cu discount. Vă rugăm să folosiți formularul de înscriere pentru a specifica numărul de nopți și de mese necesar. Plata pentru acesta se va efectua în RON direct la hotel.

Cazarea variază ca preţ în funcţie de gradul de confort:

100 RON pe noapte, loc în cameră dublă, hotel de 3*  (Casa Politehncii http://g.co/maps/r5p2c)
43 RON pe noapte, cameră dublă, într-un hostel pentru tineri (Direcţia Taberelor Timiş)

http://g.co/maps/e98hw

Există un supliment de 60 RON pe noapte pentru cameră single.
Pentru anulări:
1. Dacă noi (organizatorii) suntem nevoiți să anulam, banii vă vor fi returnați integral.
2. Dacă trebuie să anulaţi rezervarea la sau înainte de 20 martie 2012, toate plăţile primite vor fi returnate – minus o taxă administrativă de 10 €.
3. Dacă trebuie să vă anulaţi rezervarea după 20 martie 2012, plata dvs. va fi returnată (minus taxa de 10 €) numai dacă există participanți pe lista de aşteptare. Dacă suntem în imposibilitatea de a face acest lucru, atunci banii se vor pierde.

 

Dacă aveţi întrebări vă rugăm să contactaţi:

Organizator local: Monica Diaconu – monica@babelcenter.ro (RO/EN/FR)

Marianne Göthlin – marianne@cnvc.se (EN/SW)

Louise Romain – louise.romain@wanadoo.fr (EN/FR)

Towe Widstrand – towe.widstrand@humanmatters.se (EN/SW)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.