Toamna se numără bobocii: peste 10.000 de tineri educați prin campania ”Îndrăznește să fii mare!” –

0

Fundația Tineri pentru Tineri, în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, a încheiat prima jumătate a campaniei ”Îndrăznește să fii mare!”, program de responsabilizare a liceenilor din 15 județe ale țării. Până în prezent, 10.556 de tineri (din totalul de 22.950 pe care și-l propun partenerii) din 110 licee au beneficiat de ore de educație pentru viața de familie. Campania se derulează până la finalul anului școlar 2012-2013.

Programul este construit pe principiile educației non-formale și educației între egali, astfel încât elevii sunt formați de peste 900 de tineri voluntari ai Fundației Tineri pentru Tineri care au fost instruiți în prealabil.

Pe parcursul a 6-12 ore de dirigenție, elevilor li se formează abilități pentru viața de familie prin tematici ca: Autocunoaștere; Clarificarea valorilor și luarea deciziilor; Echitate de gen, rolurile sexelor și relaționare; Anatomie și fiziologie; Infecții cu transmitere sexuală; Prevenirea și combaterea HIV/SIDA; Metode contraceptive; Sarcină și parentalitate; Comunicare în sănătatea reproducerii; Implicare activă.

Rezultatele primului an de campanie în cifre:

–         10.556 de elevi beneficiari

–         910 voluntari instruiți

–         590 de clase acoperite

–         110 licee acoperite din 15 județe

–         360 de activități de comunicare interpersonală organizate în afara școlii – 9.000 de beneficiari

–         50.938 de beneficiari ai campaniei de vară derulate în Costinești

Pentru anul școlar 2012-2013, Fundația Tineri pentru Tineri își propune multiplicarea activităților prin instruirea a încă 440 de voluntari, precum și a 280 de consilieri școlari și acoperirea a 160 de noi licee.

Educație pentru Viața de Familie – parte a campaniei ”Îndrăznește să fii mare!” – este programul tradițional al Fundației Tineri pentru Tineri și se derulează în colaborare cu Inspectoratele Școlare Județene, conducerile unităților școlare și cu acordul părinților fiecăruia dintre elevii participanți.

Campania ”Îndrăznește să fii mare!” se desfășoară în cadrul proiectului „EVRICA – Educație pentru Viață și Responsabilizare Individuală prin programe de Cetățenie Activă pentru tinerii din România”, cofinanțat din Fondul Social European prin programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul continuă programele pe care Tineri pentru Tineri le desfășoară în România din anii ’90 și prin care adolescenții au acces la informații despre comportamente responsabile în domeniul sănătății reproducerii prin metode inovative și interactive – educația între egali – și la programe structurate de educație pentru viața de familie.

Fundaţia Tineri pentru Tineri (TpT) este o organizaţie naţională, neguvernamentală, independentă, apolitică, non-profit, bazată pe voluntariat, creată în anul 1991 cu scopul de a se implica în problematica socială a tinerilor din România. În ultimii 5 ani, TpT a derulat programe în valoare de peste 5 milioane de euro. În prezent, Fundaţia Tineri pentru Tineri îşi desfăşoară programele în 15 judeţe din ţară: Botoşani, Braşov, Brăila, Bucureşti, Constanţa, Dâmboviţa, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Teleorman, Tulcea, Timiş și Vaslui.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează