Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TIMISOARA: Curs pentru atestarea ca parinte adoptiv

0

logo - variations

Asociația Ador Copiii anunță organizarea cursului pentru atestarea ca parinte adoptiv, curs ce face parte din procedura de atestare și care se înscrie în seria de activități din cadrul campaniei naționale de promovare a adopției – ‘Nu irosi timpul. Schimba o viata. Adopta un copil’.La nivelul anului 2013 au fost atestate 1.506 familii sau persoa­ne adoptatoare, raportat la 2.241 de copii declarați adoptabili și doar 580 de adopții încheiate.

Adoptia este un proces complex, care presupune interventii de ordin juridic, social si psihologic. Adoptia va schimba viata familiei, la fel si pe cea a copilului adoptat iar o buna cunoaștere a aspectelor complexe ale adopției, prezentate pe larg în acest curs, constituie premiza unei adoptii de succes.

Obiectivele cursului:

  • identificarea și exersarea calităților și abilităților parentale pentru o bună asumare a rolului de părinte/familie adoptiv/ă
  • amenajarea unui cadru de ajutor şi suport psihologic pentru părinti în vederea adopției
  • explorarea, cunoașterea, înțelegerea situatiilor de viață, familiale, psihice, medicale, instituționale și a implicatiilor pe parcursul pre-adopției, adopției propriu-zise, post-adopției
  • reflectarea și elaborarea potențialelor dificultăti (afective, de relaționare, familiale etc.) ale celor care doresc să adopte un copil
  • înțelegerea situației trecute a copilului adoptat și acceptarea de către fiecare părinte adoptiv a faptului că se configurează o nouă structură familială cu o dinamică proprie.
  • explorarea și înțelegerea fenomenului adopției, aceasta însemnând și faptul că însuși copilul adoptă, la rândul său, o mamă, un tată.
  • suport psihologic pentru configurarea unei viitoare familii.

Asociația Ador Copiii – Comunitatea familiilor adoptive este un proiect unic, inspirational pentru România, inițiat de părinți adoptivi, care în urma adopției propriilor copii, lovindu-se de birocrația și neajunsurile sistemului, au avut initiativa și dorința de a-și aduce propria experiență în folosul comunității și de a contribui la îmbunătățirea sistemului de protecție specială și de adopții din România. Asociatia Ador Copiii este autorizată de Oficiul Roman pentru Adoptii să desfășoare peste 10 servicii în domeniul adopției interne și este prezentă în Timișoara, București și Iași. Misiunea organizației este aceea de a contribui la dezvoltarea sistemului de protecție a copilului și de a dezvolta servicii de adopție eficiente.

Locația: Timișoara, Str. Pestalotzi nr.12
Datele sesiunilor: 8-15-22 februarie, respectiv 1 martie 2014, între orele 10:00 – 14:00

Date de contact pentru detalii și informații: office@adorcopiii.ro

DSCN6628

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.