TIMISOARA: Curs pentru atestarea ca parinte adoptiv

0

logo - variations

Asociația Ador Copiii anunță organizarea cursului pentru atestarea ca parinte adoptiv, curs ce face parte din procedura de atestare și care se înscrie în seria de activități din cadrul campaniei naționale de promovare a adopției – ‘Nu irosi timpul. Schimba o viata. Adopta un copil’.La nivelul anului 2013 au fost atestate 1.506 familii sau persoa­ne adoptatoare, raportat la 2.241 de copii declarați adoptabili și doar 580 de adopții încheiate.

Adoptia este un proces complex, care presupune interventii de ordin juridic, social si psihologic. Adoptia va schimba viata familiei, la fel si pe cea a copilului adoptat iar o buna cunoaștere a aspectelor complexe ale adopției, prezentate pe larg în acest curs, constituie premiza unei adoptii de succes.

Obiectivele cursului:

  • identificarea și exersarea calităților și abilităților parentale pentru o bună asumare a rolului de părinte/familie adoptiv/ă
  • amenajarea unui cadru de ajutor şi suport psihologic pentru părinti în vederea adopției
  • explorarea, cunoașterea, înțelegerea situatiilor de viață, familiale, psihice, medicale, instituționale și a implicatiilor pe parcursul pre-adopției, adopției propriu-zise, post-adopției
  • reflectarea și elaborarea potențialelor dificultăti (afective, de relaționare, familiale etc.) ale celor care doresc să adopte un copil
  • înțelegerea situației trecute a copilului adoptat și acceptarea de către fiecare părinte adoptiv a faptului că se configurează o nouă structură familială cu o dinamică proprie.
  • explorarea și înțelegerea fenomenului adopției, aceasta însemnând și faptul că însuși copilul adoptă, la rândul său, o mamă, un tată.
  • suport psihologic pentru configurarea unei viitoare familii.

Asociația Ador Copiii – Comunitatea familiilor adoptive este un proiect unic, inspirational pentru România, inițiat de părinți adoptivi, care în urma adopției propriilor copii, lovindu-se de birocrația și neajunsurile sistemului, au avut initiativa și dorința de a-și aduce propria experiență în folosul comunității și de a contribui la îmbunătățirea sistemului de protecție specială și de adopții din România. Asociatia Ador Copiii este autorizată de Oficiul Roman pentru Adoptii să desfășoare peste 10 servicii în domeniul adopției interne și este prezentă în Timișoara, București și Iași. Misiunea organizației este aceea de a contribui la dezvoltarea sistemului de protecție a copilului și de a dezvolta servicii de adopție eficiente.

Locația: Timișoara, Str. Pestalotzi nr.12
Datele sesiunilor: 8-15-22 februarie, respectiv 1 martie 2014, între orele 10:00 – 14:00

Date de contact pentru detalii și informații: office@adorcopiii.ro

DSCN6628

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează