Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TIMIȘOARA: Ce trebuie să ştii pentru ca să-ţi construieşti o FILOSOFIE DE VIAŢĂ trainică?

0

În mod inevitabil, în viaţa fiecărui om se împletesc dificultăţile cu momentele frumoase şi liniştite. Dragostea, Cunoaşterea, Munca, Relaţiile interumane, Creaţia, Suferinţa sunt actori, catalizatori, instrumente, mijloace care ne dau ocazia să ne cunoaştem pe noi înşine, să descoperim lumea şi pe ceilalţi şi să înţelegem marile legi ale Vieţii. Totuşi, lucrurile nu sunt chiar atât de simple, iar oamenii suferă în mod repetat din cauza aceloraşi erori, se plafonează în faţa unor limite pe care le consideră de netrecut, devin blazaţi odată cu înaintarea în vârstă şi aleg să privească viaţa cu teamă, neîncredere şi descumpănire.

unnamed (1)

În ultimii 2000 de ani, în diverse locuri de pe glob, omul a avut la îndemână o metodă prin care:

A AVANSA ÎN VÂRSTĂ a devenit echivalent cu A FI MAI FERICIT,
PROBLEMELE PERSONALE s-au transformat în IDENTIFICAREA ŞI DEPĂŞIREA LIMITELOR PROPRII,
A TRĂI a devenit sinonim cu A CUNOAŞTE ŞI A ÎNŢELEGE LEGILE VIEŢII,
A IUBI s-a îmbogăţit cu A DEVENI MAI BUN,
A CREA s-a materializat prin PARTICIPAREA ACTIVĂ LA ÎMBUNĂTĂŢIREA VIEŢII SOCIETĂŢII,
SENSUL VIEŢII s-a definit prin CĂUTAREA ÎNŢELEPCIUNII.

Această metodă este EDUCAŢIA FILOSOFICĂ a cărei esenţă constă în FILOSOFIA CA MOD DE VIAŢĂ (de ex., când studiem matematică, ne interesează şi istoria acestei discipline, dar scopul este să putem folosi matematica în viaţa noastră curentă, îmbunătăţindu-ne-o).

CURSUL INTRODUCTIV DE FILOSOFIE ŞI PSIHOLOGIE te introduce în interesanta lume a FILOSOFIEI, prezentându-ţi deopotrivă elemente de istorie a filosofiei, precum şi idei filosofice fundamentale despre OM, SOCIETATE şi TIMP. Reperele acestui curs sunt dintre cele mai profunde şi mai înţelepte: Platon, Stoicii, Confucius, Buddha, Plotin, Kant, India milenară, Textele sapienţiale egiptene, Tibetul mistic etc.

Descoperă valoarea FILOSOFIEI pentru viaţă!

Când? Începând din 16 septembrie, ora 19:00.
Unde? La sediul Asociaţiei culturale Noua Acropolă de pe strada 1 Decembrie 1989, nr. 82.
Cursul durează 14 săptămâni (întâlnirile sunt săptămânale, în fiecare zi de miercuri).
Temele cursului AICI.

Taxa de participare este de 250 lei (150 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari).
Înscrierile se fac la numărul de telefon: 0744635490 sau prin e-mail la: na-timisoara@noua-acropola.ro.
Te aşteptăm!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.