Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Tanar, rebel si cu cariera” proiectul de la Timisoara care ghideaza in cariera tinerii indecisi

0
Ne-am hotarat sa initiem „Tanar, rebel si cu cariera” in contextul in care foarte multi tineri sunt indecisi cu privire la cariera pe care si-o doresc, somajul in randul tinerilor este in continua crestere, iar nevoia de orientare profesionala este tot mai mare. Noi ne dorim ca prin acest proiect sa ajutam 20 de tineri sa isi descopere identitatea, sa isi formeze o imagine reala asupra carierei visate si sa ii ghidam din punct de vedere profesional. Pe langa toate astea ne dorim sa ii sprijinim si in diferitele oportunitati de mobilitate pe care le au ca tineri studenti, absolventi sau tineri de liceu.
Mirela Lupu, Grupul de initiativa ALTFEL
Ne-am propus ca toate aceste obiective sa le realizam prin 3 activitati principale:
  1. O sesiune de formare personala si descoperire a identitatii care va avea loc in perioada 1-4 noiembrie la Poieni Strambu, unde vom descoperi impreuna cine suntem, ce fel de cariera ne dorim, care sunt motivele pentru care alegem o anumita cale profesionala, cat si intrumentele si atitudinile necesare atunci cand pornim intr-un anumit domeniu.
  2. O saptamana de job-shadowing intr-o companie dintr-un domeniu ales de tineri care se va desfasura la sfarsitul lunii noiembrie. Saptamana aceasta presupune faptul ca toti cei 20 de tineri isi vor petrece timpul observand un profesionist la locul de munca, ii vor putea pune intrebari si vor putea experimenta ce insemna sa muncesti in domeniul respectiv.
  3. Conferinta nationala pe antreprenoriat in randul tinerilor care planuim sa aiba loc la sfarsitul lunii ianuarie 2013. Prin acesta conferinta ne dorim sa oferim o alta perspectiva in privinta carierei pe care un tanar si-o poate alege, vom avea invitati tineri antreprenori care le vor vorbi tinerilor despre pasii si motivatia necesara de a-si incepe propria afacere.
„Tanar, rebel si cu cariera” se desfasoara in perioada 1 iunie 2012 – 1 martie 2013 si se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 15 si 22 de ani care provin din mediul urban si rural.
Inscrierile pentru acest proiect se desfasoara in perioada 15 octombrie – 26 octombrie 2012, iar tinerii din judetul Timis pot aplica accesand urmatorul link http://bit.ly/formular_inscriere_Tanar_Rebel_si_cu_Cariera
Participarea la acest proiect este gratuita, proiectul „Tanar, rebel si cu cariera” fiind finantat de Comisia Europeana prin programul „Tineret in Actiune”, actiunea 1.2 Initiative ale tinerilor.
Pentru nelamuriri sau intrebari ne puteti contacta direct la adresa de e-mail grupul.altfel@gmail.com
Mai multe detalii despre noi, despre proiect, despre orice puteti gasi pe www.facebook.com/grupulaltfel sau pe grupulaltfeltm.wordpress.com.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.