„Tanar, rebel si cu cariera” proiectul de la Timisoara care ghideaza in cariera tinerii indecisi

0
Ne-am hotarat sa initiem „Tanar, rebel si cu cariera” in contextul in care foarte multi tineri sunt indecisi cu privire la cariera pe care si-o doresc, somajul in randul tinerilor este in continua crestere, iar nevoia de orientare profesionala este tot mai mare. Noi ne dorim ca prin acest proiect sa ajutam 20 de tineri sa isi descopere identitatea, sa isi formeze o imagine reala asupra carierei visate si sa ii ghidam din punct de vedere profesional. Pe langa toate astea ne dorim sa ii sprijinim si in diferitele oportunitati de mobilitate pe care le au ca tineri studenti, absolventi sau tineri de liceu.
Mirela Lupu, Grupul de initiativa ALTFEL
Ne-am propus ca toate aceste obiective sa le realizam prin 3 activitati principale:
  1. O sesiune de formare personala si descoperire a identitatii care va avea loc in perioada 1-4 noiembrie la Poieni Strambu, unde vom descoperi impreuna cine suntem, ce fel de cariera ne dorim, care sunt motivele pentru care alegem o anumita cale profesionala, cat si intrumentele si atitudinile necesare atunci cand pornim intr-un anumit domeniu.
  2. O saptamana de job-shadowing intr-o companie dintr-un domeniu ales de tineri care se va desfasura la sfarsitul lunii noiembrie. Saptamana aceasta presupune faptul ca toti cei 20 de tineri isi vor petrece timpul observand un profesionist la locul de munca, ii vor putea pune intrebari si vor putea experimenta ce insemna sa muncesti in domeniul respectiv.
  3. Conferinta nationala pe antreprenoriat in randul tinerilor care planuim sa aiba loc la sfarsitul lunii ianuarie 2013. Prin acesta conferinta ne dorim sa oferim o alta perspectiva in privinta carierei pe care un tanar si-o poate alege, vom avea invitati tineri antreprenori care le vor vorbi tinerilor despre pasii si motivatia necesara de a-si incepe propria afacere.
„Tanar, rebel si cu cariera” se desfasoara in perioada 1 iunie 2012 – 1 martie 2013 si se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 15 si 22 de ani care provin din mediul urban si rural.
Inscrierile pentru acest proiect se desfasoara in perioada 15 octombrie – 26 octombrie 2012, iar tinerii din judetul Timis pot aplica accesand urmatorul link http://bit.ly/formular_inscriere_Tanar_Rebel_si_cu_Cariera
Participarea la acest proiect este gratuita, proiectul „Tanar, rebel si cu cariera” fiind finantat de Comisia Europeana prin programul „Tineret in Actiune”, actiunea 1.2 Initiative ale tinerilor.
Pentru nelamuriri sau intrebari ne puteti contacta direct la adresa de e-mail grupul.altfel@gmail.com
Mai multe detalii despre noi, despre proiect, despre orice puteti gasi pe www.facebook.com/grupulaltfel sau pe grupulaltfeltm.wordpress.com.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează