Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sustainability Education Program

1

Începând cu 23 Aprilie 2010, studeţii se pot înscrie în programul Sustainability Education Program, oferit de AIESEC în colaborare cu Royal Bank of Scotland. Proiectul va dura până în data de 16 Mai 2010, şi este destinat studenţilor interesaţi să facă o schimbare atât în mediul cât şi în societatea care ne înconjoară.

Studenţii vor putea beneficia de sesiuni de pregătire gratuite pe teme precum sustenabilitate, responsabilitate personală, dezvoltare durabilă, impact social, care vizează educarea societăţii pentru a putea folosi resursele într-un mod cât mai benefic. De asemenea, studenţii vor avea posibilitatea de a beneficia de internaţionalism şi multiculturalitate, întrucât sesiunile vor fi ţinute în limba engleză de către traineri internaţionali. La sfârşitul programului, aceştia vor lua parte la crearea unor proiecte cu impact major.

Sustainability Education Program îşi propune să pregătească studenţii şi pentru noul trend al companiilor, şi anume Corporate Social Responsibility. În prezent, multe firme din România caută oameni care să deţină cunoştinţele necesare pentru a îndeplini aceste funcţii în departamentul de CSR, iar Sustainability Education Program îşi propune tocmai acest lucru prin trainingurile sale: să educe tinerii de azi pentru a schimba ziua de mâine, pentru a fi responsabili şi pentru a ajuta companiile să poată oferi servicii benefice societăţii, precum donaţii sau acte de caritate menite să ajute oamenii din diverse comunităţi.

Sustainability Education Program va fi format din 4 grupe de studenţi, de preferabil a câte 20 de studenţi fiecare, care vor putea lua parte la trainingurile ţinute de către 2 traineri internaţionali în Timişoara. Proiectul va avea loc între 23 Aprilie şi 16 Mai 2010, iar studenţii sunt încurajaţi să aplice pe site-ul www.aiesec.ro până la data de 20 Aprilie.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.