Sustainability Education Program

1

Începând cu 23 Aprilie 2010, studeţii se pot înscrie în programul Sustainability Education Program, oferit de AIESEC în colaborare cu Royal Bank of Scotland. Proiectul va dura până în data de 16 Mai 2010, şi este destinat studenţilor interesaţi să facă o schimbare atât în mediul cât şi în societatea care ne înconjoară.

Studenţii vor putea beneficia de sesiuni de pregătire gratuite pe teme precum sustenabilitate, responsabilitate personală, dezvoltare durabilă, impact social, care vizează educarea societăţii pentru a putea folosi resursele într-un mod cât mai benefic. De asemenea, studenţii vor avea posibilitatea de a beneficia de internaţionalism şi multiculturalitate, întrucât sesiunile vor fi ţinute în limba engleză de către traineri internaţionali. La sfârşitul programului, aceştia vor lua parte la crearea unor proiecte cu impact major.

Sustainability Education Program îşi propune să pregătească studenţii şi pentru noul trend al companiilor, şi anume Corporate Social Responsibility. În prezent, multe firme din România caută oameni care să deţină cunoştinţele necesare pentru a îndeplini aceste funcţii în departamentul de CSR, iar Sustainability Education Program îşi propune tocmai acest lucru prin trainingurile sale: să educe tinerii de azi pentru a schimba ziua de mâine, pentru a fi responsabili şi pentru a ajuta companiile să poată oferi servicii benefice societăţii, precum donaţii sau acte de caritate menite să ajute oamenii din diverse comunităţi.

Sustainability Education Program va fi format din 4 grupe de studenţi, de preferabil a câte 20 de studenţi fiecare, care vor putea lua parte la trainingurile ţinute de către 2 traineri internaţionali în Timişoara. Proiectul va avea loc între 23 Aprilie şi 16 Mai 2010, iar studenţii sunt încurajaţi să aplice pe site-ul www.aiesec.ro până la data de 20 Aprilie.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.