Studentii din Arad pot alege acum AIESEC in ARAD!

0

AIESEC Arad si-a deschis oficial portile!

A trecut un an de la primul gând pentru infiinţarea AIESEC Arad, de la primele discuţii pe marginea acestui vis, de la primele întâlniri între oameni cu speranţe mari şi încredere în puterea lor de a face o schimbare. De atunci au trecut deja două generaţii de studenţi recrutaţi în Arad şi multe vise împlinite. Alături de ele, o echipă de patru oameni entuziasmaţi care au avut puterea de a înfiinţa un local AIESEC de la zero, de a oferi şi altor tineri şansa de a realiza mai mult, de a-şi fructifica talentul şi aptitudinile.

Astăzi AIESEC Arad are o structură definită, o serie de procese interne care asigură o bună funcţionare a organizaţiei, o echipă de conducere atentă la nevoile membrilor şi mai important, membrii alături de care se clădeşte zi de zi o organizaţie mai puternică şi mai devotată valorilor AIESEC.

AIESEC Arad marchează scurgerea unui an de la apariţia ideii înfiinţării acestei organizaţii printr-un eveniment adresat mediului arădean. Organizat cu multă atenţie şi dedicaţie, evenimentul a avut drept scop prezentarea oficială a acestui local AIESEC şi deschiderea sa către colaborare. Desfăşurat în data de 14 octombrie 2010 la ora 18:00, evenimentul a reunit atât membrii AIESEC cât şi alumni, alături de profesori, reprezentanţi ai companiilor şi ai administraţiei publice arădene. Având aproximativ 100 de invitaţi, seara a fost una de succes, plină de motivaţie, entuziasm şi prospeţimea unui început plin de vise şi speranţe. Rând pe rând, invitaţii au luat cuvântul pentru a felicita acest grup de iniţiativă şi curajul acestora de a porni aventura a cărui final urma să fie înfiinţarea unui nou local AIESEC în reţeaua naţională. Presărat cu poveşti de succes, de ambiţii înalte şi de îndrăzneala unor tineri de a trece dincolo de graniţă, evenimentul şi-a îndeplinit obiectivul şi a marcat intrarea pe piaţa arădeană a localului AIESEC Arad.

Anul care a trecut şi-a lăsat amprenta asupra echipei care a contribuit la infiinţarea acestei organizaţii, care acum îşi vede visul împlinit şi culege roadele muncii depuse. Iar acest lucru s-a vazut cel mai bine la conferinţa de toamnă pentru pregătirea membrilor noi, prin numărul mare de membrii noi din Arad care au participat.

Radu Matei, preşedintele AIESEC Arad, închide în câteva vorbe experienţa aceasta şi importanţa sa în viaţa lui:

„Conferinţa regională de pregătire din toamna 2010 a fost una din cele mai puternice experienţe pentru mine. Este greu de descris ce anume simţeam fiindcă a marcat realizarea unui vis şi a câtorva obiective pe care mi le-am propus acum un an de zile, şi anume visul de a înfiinţa AIESEC Arad pe care l-am realizat datorită echipei mele de board şi a membrilor. A fost un drum destul de lung şi plin de “gropi”, dar văzându-mi membrii la conferinţă interacţionând cu celelalte locale Timişoara şi Oradea, învăţând şi simţindu-se bine, a făcut ca orice greutate să merite. Chiar dacă acum ei s-au întors din conferinţă au ramas motivaţi şi se observă o diferenţă clară – au o mai bună înţelegere a tot ce înseamnă AIESEC. Chiar şi membrii vechi au avut parte de o experienţă unică la conferinţă.”

Despre autor

avatar

AIESEC este cea mai mare organizație internațională, condusă de către studenți sau proaspăt absolvenți ai unei instituții de învățământ superior. Avem ca scop dezvoltarea abilităților de leadership ale tinerilor, pentru ca ei să aducă un plus de valoare în societate. În momentul de față, AIESEC este prezent în peste 124 țări și teritorii.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.