Start la proiectul OpenEd in Arad, educatie GRATUITA pentru liceenii cu dificultati economico-sociale!

0

Evenimentul de deschidere al proiectului OpenEd

Vineri, 20 iulie 2012, AIESEC Arad si Asociatia Europa pentru Europa au dat startul celui mai nou proiect derulat in orasul Arad, OpenEd, un proiect adresat tinerilor cu resurse financiare limitate.

Intr-un cadru ospitalier, in sala mare a Consiliului Judetean, organizatorii evenimentului au oferit viitorilor participanti OpenEd, absolventi ai claselor a 9-a, a 10-a si a 11-a, o imagine de ansamblu a ceea ce li s-a pregatit pentru urmatoarele doua saptamani mai exect un set de 10 sesiuni interactive: Cunoastere de sine, Setare de obiective, Managementul timpului si buget, Abilitati de prezentare, Orientare in cariera, Leadership si Lucrul in echipa, Creativitate si Perspective Antreprenoriale, Grad de constientizare la nivel local si mondial, in vederea dezvoltari lor personale.

Sesiunile vor fi non-formale, axate pe partea practica si vor fi sustinute in limba engleza de catre 4 studenti internationali, veniti in Romania intr-un stagiu de voluntariat prin intermediul programului de schimb de experienta si dezvoltare culturala oferite de AIESEC. Studentii au avut ocazia sa-si prezintetarade origine si sa le spuna invitatilor prezenti la eveniment cateva cuvinte despre ei.

Proiectul OpenEd a pornit cu asteptari mari, deoarece gratuitatea acestuia asigurata de Asociatia Europa pentru Europa, prin presedintele Graham Giles, permite de data aceasta si tinerilor cu resurse financiare limitate sa se implice activ si  sa beneficieze de un curs calitativ de educatie non-formala.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează