Simpozion despre educatie inclusiva / Resita 23 aprilie 2010

1

Având în vedere ca anul 2010 a fost adoptat de Parlamentul Europei ca fiind: “Anul european pentru combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale”, iar anul scolar 2009-2010 a fost declarat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, drept „Anul educatiei incluzive”, in perioada 2009-2011, Asociatia Nevo Parudimos implementeaza proiectul “Learning together – Roma in Europe” finantat prin programul Grundtwig, actiunea parteneriate pentru invatare, al comisiei Europene.

Acest proiect are ca scop principal facilitarea schimbului de experienta intre educatorii care lucreaza cu copiii din cadrul grupurilor dezavantajate, cu focalizare pe copiii de etnie rroma din Romania, Germania, Austria, Franta si Suedia.

In cadrul intalnirii cu expertii din tarile partenere care va avea loc in cadrul acestui proiect asociatia Nevo Parudimos in parteneriat cu Universitatea „Eftimie Murgu” din Resita, Inspectoratul Scolar Judetan Caras Severin si Casa Corpului Didactic Caras-Severin va organiza Simpozionul International cu tema-impuls „De la şcoala incluzivă la comunitatea incluzivă si coeziunea sociala”.

Simpozionul este circumscris Seminarului „DIDACTICA INTERNATIONAL” – CARAS-SEVERIN, ediţia a XIX-a, organizat de Casa Corpului Didactic Caras-Severin.

Simpozionul va avea loc in data de 23 aprilie 2010 incepand cu ora 11:00 la Universitatea Eftimie Murgu din Resita. Simpozionul va fi structurat pe trei sectiuni:

1. Educatia inclusiva

2. Incluziunea scoalara si comunitatea locala

3. Educatia si dezvoltarea comunitara

Invitam cu acesta ocazie cadrele didactice, reprezentantii societatii civile, studentii, masteranzii si doctoranzii interesati de aceasta tema si care au derulat sau intentioneaza sa deruleze proiecte sau formări referitoare la educatia si comunitatea incluzivă sa participe cu lucrari in cadrul acestui simpozion. Înscrierea pentru aceste ateliere se va face până la data de 10 aprilie 2010, la adresa Asociatiei Nevo Parudimos sau Casa Corpului Didactic Caras-Severin, pe baza fisei de înscriere, direct sau indirect (postă, fax, e-mail),

Adresa: Asociatia Nevo Parudimos & Casa Corpului Didactic
Str. Bega nr.1, 320059 Resita, Jud. Caras Severin

Fax. 0040 255 206005

E-mail: nevoparudimos@ yahoo.com, ccdcaras@gmail. com.

Toate materialele vor fi publicate într-un album cu ISBN intitulat „De la şcoala incluzivă la comunitatea incluzivă – exemple de bună practică”.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.