Sesiuni de formare continuă la Fundația Baylor

0

 

Sute de cadre medicale și studenți la medicină și stomatologie au participat anul acesta la cursurile de formare medicală continuă organizate de Fundația Baylor Marea Neagră din Constanța.

Acestea au fost susținute de cei trei formatori autorizați din cadrul fundației, dr. Rodica Mătușa, medicul Violeta Cândea și medicul Emanoil Vasiliu, la care anul acesta s-a adăugat și dr. Alina Dobrotă, directorul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine, în calitate de colaborator. De reținut este faptul că sesiunile legate de efectuarea transfuziilor sunt unice la noi în județ și au înregistrat participanți și de la Tulcea și București, pe lângă cei din Constanța, Mangalia, Medgidia și Cernavodă. Tot în calitate de colaborator, pe 30 noiembrie, medicul internist Zizi Niculescu, de la Spitalul de Urgență Constanța, va susține o dezbatere legată de ciroza hepatică.

De asemenea, va mai fi organizat, pentru prima dată cursul “Elemente de bază pentru consilierea în sănătatea sexuală și a reproducerii” susținut de medicul cu competențe în planificare familială, Violeta Cândea. Tot în perioada următoare cei trei formatori ai centrului vor relua sesiunea de “Actualități în vaccinologie” care, la prima ediție, s-a bucurat de un real succes. Până în prezent, la cele 7 sesiuni de formare susținute au participat peste 500 de persoane și până la finele anului, la cele trei cursuri care vor mai avea loc se estimează că vor mai fi înregistrați încă aproximativ 300 de participanți.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează