Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sesiuni de formare continuă la Fundația Baylor

0

 

Sute de cadre medicale și studenți la medicină și stomatologie au participat anul acesta la cursurile de formare medicală continuă organizate de Fundația Baylor Marea Neagră din Constanța.

Acestea au fost susținute de cei trei formatori autorizați din cadrul fundației, dr. Rodica Mătușa, medicul Violeta Cândea și medicul Emanoil Vasiliu, la care anul acesta s-a adăugat și dr. Alina Dobrotă, directorul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine, în calitate de colaborator. De reținut este faptul că sesiunile legate de efectuarea transfuziilor sunt unice la noi în județ și au înregistrat participanți și de la Tulcea și București, pe lângă cei din Constanța, Mangalia, Medgidia și Cernavodă. Tot în calitate de colaborator, pe 30 noiembrie, medicul internist Zizi Niculescu, de la Spitalul de Urgență Constanța, va susține o dezbatere legată de ciroza hepatică.

De asemenea, va mai fi organizat, pentru prima dată cursul “Elemente de bază pentru consilierea în sănătatea sexuală și a reproducerii” susținut de medicul cu competențe în planificare familială, Violeta Cândea. Tot în perioada următoare cei trei formatori ai centrului vor relua sesiunea de “Actualități în vaccinologie” care, la prima ediție, s-a bucurat de un real succes. Până în prezent, la cele 7 sesiuni de formare susținute au participat peste 500 de persoane și până la finele anului, la cele trei cursuri care vor mai avea loc se estimează că vor mai fi înregistrați încă aproximativ 300 de participanți.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.