Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Servicii integrate pentru peste 200 de tineri defavorizați din București și Ilfov

0

Organizația Umanitară CONCORDIA, împreună cu United Way România, a derulat pe o perioadă de 12 luni, proiectul „Servicii de ocupare – o șansă pentru reintegrarea socială!, prin care tineri și adulți din grupuri puternic defavorizate social au fost sprijiniți să se integreze social și profesional prin servicii de specialitate. Proiectul a fost susținut cu o finanțare de 100.000 lei de către United Way România.

Tineri cu vârste cuprinse între 15-45 ani, din zona București-Ilfov, fără adăpost, instituționalizați sau postinstituționalizați, din familii sărace, foști detinuți sau persoane private de libertate, au beneficiat de servicii socio – profesionale integrate: servicii suport de bază (hrană, cazare, îngrijire personală, consiliere pshihologică și medicală, acte de identitate), servicii pentru dezvoltarea abilităților de muncă și pregătire ocupațională, posibilitatea de a urma gratuit un curs de calificare profesională, consiliere și sprijin pentru identificarea unui loc de muncă și pentru prezentarea la interviurile de angajare. De la începutul proiectului, 22 de persoane au fost înscrise la cursuri de calificare, 34 au făcut stagii de practică în diverse domenii, 65 de persoane au fost angajate, iar peste 215 de persoane au fost consiliate pentru carieră, au primit sprijin pentru locuire, integrare și mediere pe piața muncii și au primit materiale de prima necesitate în vederea angajării și menținerii locurilor de muncă.

„Anul 2020 a fost un an foarte dificil pentru tinerii aflați în programele oferite de Serviciul de Job Coaching. De exemplu, tinerii noștri, care au părăsit sistemul de protecție și își găsiseră un drum în viață, au fost primii care și-au pierdut locurile de muncă și au avut mare nevoie de sprijin. Pentru acești tineri am reușit să încheiem noi parteneriate pentru locuri de muncă care oferă siguranță în condițiile actuale. A fost o mare provocare pentru noi și am fost nevoiți să ne adaptăm activitatea considerabil. Însă acest lucru nu ar fi fost posibil fără suportul oferit de United Way România.“ – Diana CERTAN, Director Executiv Comunicare și Fundraising CONCORDIA România.

Această informație a apărut cu sprijinul United Way România (UWRo). Opiniile exprimate aparțin autorului și nu reflectă neapărat opiniile UWRo.

__________________

Despre CONCORDIA

CONCORDIA este o organizație neguvernamentală internațională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor și familiilor aflate în nevoie, spre o viață mai independentă și mai responsabilă.

Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova, și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an. Citiți mai multe informații http://www.concordia.org.ro

Despre United Way România

United Way România este o fundaţie românească înființată în iunie 2004 şi afiliată la United Way Worldwide, SUA.  United Way lucrează în cele trei arii care constituie bazele unei vieți mai bune: educaţie, integrare socio-profesională şi sănătate. Misiunea United Way România este de a îmbunătăţi calitatea vieţii în comunitate, prin încurajarea donaţiilor individuale, corporatiste şi a voluntariatului. Citiți mai multe informații http://www.unitedway.ro/

Despre autor

avatar

Despre CONCORDIA Organizația Umanitară CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și nonprofit, activă la nivel internațional, care are ca misiune susținerea familiilor aflate în dificultate și (re)integrarea socială (familială, școlară, profesională) a copiilor, tinerilor și adulților, spre o viață autonomă și responsabilă. Timp de 25 de ani CONCORDIA a ajutat în România peste 4.500 de copii și tineri, și ocrotește anual peste 500 de copii şi tineri în casele şi locuinţele sale din Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii Rahtivani, Judeţul Prahova. Principalele servicii ale CONCORDIA asigură îndeplinirea misiunii sale: îngrijire și educație pentru copii și tineri în case de tip familial, educație vocațională și formare profesională, consiliere și orientare profesională, locuințe protejate, ateliere pentru deprinderea abilităților de viață independentă, adăpost de noapte, centru de zi pentru copii și servicii în comunitate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.