Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Serie de workshop-uri GRATUITE dedicate responsabilității sociale corporative, soluție pentru o activitate sustenabilă

0

Responsabilitatea socială corporativă – soluție pentru o activitate sustenabilă

Serie de workshop-uri dedicate patronatelor, sindicatelor, camerelor de comerț și industrie și asociațiilor de IMM-uri

 

Federația Junior Chamber International Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului și Sportului si Asociatia ”Institutul pentru Politici Sociale” anunță cea de-a doua serie de workshopuri din cadrul proiectului ”Actionam responsabil ! – Rețeaua Socială RSC”. Workshopurile, intitulate ” Responsabilitatea sociala corporativă – soluție pentru o activitate sustenabilă” se vor desfășura în perioada 21 iunie – 8 iulie, pe parcursul a trei weekend-uri, pe litoralul românesc.

Noutatea evenimentului constă în faptul că workshop-urile se adresează unui public pe cât de puțin avut în vedere atunci când vine vorba de stabilirea actorilor cheie în domeniul responsabilității sociale, pe atât de important din punct de vedere al reprezentativității sale și al calității de multiplicator de informație în medii de real interes: reprezentanți ai sindicatelor, patronatelor, camerelor de comerț și industrie și asociațiilor de IMM-uri.

Workshop-urile vor porni de la nevoile reale ale acestor tipuri de organizații asa cum sunt ele percepute chiar de către membrii lor, iar obiectivul va fi cel de a identifica modul în care responsabilitatea sociala poate genera soluții pentru problemele cu care aceștia se confruntă și de a le oferi instrumentele necesare pentru implementarea acestor soluții. Pe parcursul celor trei zile de workshop, participanții vor deprinde abilități de diagnoză organizațională, vor învăța să identifice în mod corect problemele organizațiilor din care fac parte și soluțiile pentru rezolvarea acestora, vor afla care sunt pașii pentru implementarea unei strategii de responsabilitate socială și vor fi capabili să-și contureze propriul proiect pentru promovarea responsabilității sociale corporative în organizațiile din care fac parte. Se vor pune în discuție teme precum standarde de raportare, coduri de etică și managementul eticii în organizații, crearea de strategii de RSC și instrumente de implementare a acestora. Dintre activitățile workshop-urilor enumerăm: dezbateri, studii de caz, exerciții practice și sesiuni de networking.

Workshop-urile vor fi susținute de SPEAKERI consacrați din domeniul responsabilității sociale – Cristian Ducu (Membru fondator al Centrului de Cercetare in Etica Aplicata), Tincuța Apăteanu (Director Fundația Dinu Patriciu), Bogdan Diaconu (Consultant CSR), Romeo Denuntzio (Auditor SRAC).

Sesiunea „Responsabilitatea sociala corporativă – soluție pentru o activitate sustenabilă” va include 8 workshop-uri (câte două workshopuri adresate fiecărei categorii de grup țintă), după cum urmează:

  • 21 – 24 iunie – vor avea loc trei workshop-uri in paralel;
  • 28 iunie – 1 iulie – vor avea loc trei workshop-uri in paralel;
  • 5 – 8 iulie – vor avea loc doua workshop-uri in paralel.

Participarea la workshop este GRATUITĂ, organizatorii asigurând cazarea, masa și decontarea cheltuielilor de transport (mai multe detalii se vor comunica post-înscriere).

Înscrierea se realizează online, prin completarea formularului disponibil la adresa: www.actionamresponsabil.ro/evenimente/formular-inscriere-workshop.

Numărul de locuri este limitat, motiv pentru care participarea va fi confirmata în ordinea înscrierii.

###

Proiectul „Acționăm responsabil! – Rețeaua Socială RSC” este destinat promovării dialogului social și soluționării provocărilor cu care diferite organizații se confruntă în implementarea initiațivelor de responsabilitate socială. Până în prezent, echipa a creat deja o rețea de peste 200 de membri din cele 8 regiuni de dezvoltare, aceștia comunicând în permanență informații, știri și rapoarte de RSC prin intermediul portalului www.actionamresponsabil.ro.

„Acționăm responsabil! – Rețeaua Socială RSC” este un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.