Serie de workshop-uri GRATUITE dedicate responsabilității sociale corporative, soluție pentru o activitate sustenabilă

0

Responsabilitatea socială corporativă – soluție pentru o activitate sustenabilă

Serie de workshop-uri dedicate patronatelor, sindicatelor, camerelor de comerț și industrie și asociațiilor de IMM-uri

 

Federația Junior Chamber International Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului și Sportului si Asociatia ”Institutul pentru Politici Sociale” anunță cea de-a doua serie de workshopuri din cadrul proiectului ”Actionam responsabil ! – Rețeaua Socială RSC”. Workshopurile, intitulate ” Responsabilitatea sociala corporativă – soluție pentru o activitate sustenabilă” se vor desfășura în perioada 21 iunie – 8 iulie, pe parcursul a trei weekend-uri, pe litoralul românesc.

Noutatea evenimentului constă în faptul că workshop-urile se adresează unui public pe cât de puțin avut în vedere atunci când vine vorba de stabilirea actorilor cheie în domeniul responsabilității sociale, pe atât de important din punct de vedere al reprezentativității sale și al calității de multiplicator de informație în medii de real interes: reprezentanți ai sindicatelor, patronatelor, camerelor de comerț și industrie și asociațiilor de IMM-uri.

Workshop-urile vor porni de la nevoile reale ale acestor tipuri de organizații asa cum sunt ele percepute chiar de către membrii lor, iar obiectivul va fi cel de a identifica modul în care responsabilitatea sociala poate genera soluții pentru problemele cu care aceștia se confruntă și de a le oferi instrumentele necesare pentru implementarea acestor soluții. Pe parcursul celor trei zile de workshop, participanții vor deprinde abilități de diagnoză organizațională, vor învăța să identifice în mod corect problemele organizațiilor din care fac parte și soluțiile pentru rezolvarea acestora, vor afla care sunt pașii pentru implementarea unei strategii de responsabilitate socială și vor fi capabili să-și contureze propriul proiect pentru promovarea responsabilității sociale corporative în organizațiile din care fac parte. Se vor pune în discuție teme precum standarde de raportare, coduri de etică și managementul eticii în organizații, crearea de strategii de RSC și instrumente de implementare a acestora. Dintre activitățile workshop-urilor enumerăm: dezbateri, studii de caz, exerciții practice și sesiuni de networking.

Workshop-urile vor fi susținute de SPEAKERI consacrați din domeniul responsabilității sociale – Cristian Ducu (Membru fondator al Centrului de Cercetare in Etica Aplicata), Tincuța Apăteanu (Director Fundația Dinu Patriciu), Bogdan Diaconu (Consultant CSR), Romeo Denuntzio (Auditor SRAC).

Sesiunea „Responsabilitatea sociala corporativă – soluție pentru o activitate sustenabilă” va include 8 workshop-uri (câte două workshopuri adresate fiecărei categorii de grup țintă), după cum urmează:

  • 21 – 24 iunie – vor avea loc trei workshop-uri in paralel;
  • 28 iunie – 1 iulie – vor avea loc trei workshop-uri in paralel;
  • 5 – 8 iulie – vor avea loc doua workshop-uri in paralel.

Participarea la workshop este GRATUITĂ, organizatorii asigurând cazarea, masa și decontarea cheltuielilor de transport (mai multe detalii se vor comunica post-înscriere).

Înscrierea se realizează online, prin completarea formularului disponibil la adresa: www.actionamresponsabil.ro/evenimente/formular-inscriere-workshop.

Numărul de locuri este limitat, motiv pentru care participarea va fi confirmata în ordinea înscrierii.

###

Proiectul „Acționăm responsabil! – Rețeaua Socială RSC” este destinat promovării dialogului social și soluționării provocărilor cu care diferite organizații se confruntă în implementarea initiațivelor de responsabilitate socială. Până în prezent, echipa a creat deja o rețea de peste 200 de membri din cele 8 regiuni de dezvoltare, aceștia comunicând în permanență informații, știri și rapoarte de RSC prin intermediul portalului www.actionamresponsabil.ro.

„Acționăm responsabil! – Rețeaua Socială RSC” este un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează