Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Seminar regional cu tema “Incluziunea sociala a fostilor detinuti” la Tulcea

0

Seminar regional cu tema “Incluziunea sociala a fostilor detinuti”, din cadrul proiectului de incluziune sociala “Revenirea fostilor detinuti pe piata muncii si integrarea lor in societate”.

Evenimentul va avea loc joi, 21 iunie, in Tulcea.

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, în parteneriat cu Administrația Națională a Penitenciarelor, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Călărași, Universitatea de Vest Timișoara și Școala Națională de Studii Politice și Administrative, organizează primul seminar regional de informare și promovare a proiectului “Revenirea foștilor deținuți pe piața muncii și integrarea lor în societate” – proiect co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Seminarul cu tema “Incluziunea socială a foștilor deținuți pe piața muncii și în societate” are drept scop schimbul de informații și bune practici între organizațiile implicate în implementarea proiectului și părțile interesate, în vederea incurajării dialogului cu angajatorii din spațiul public si privat, parteneri sociali și reprezentanţi ai comunităţii, pentru identificarea celor mai bune soluții de integrare pe piața muncii a foștilor deținuți.

La eveniment vor participa reprezentanţi ai organizațiilor partenere în cadrul proiectului, reprezentanți ai autorităților publice care au ca domeniu de activitate incluziunea socială, instituții publice locale, ONG-uri, asociații și fundații de servicii sociale. Printre principalele teme ce vor fi prezentate și dezbătute în cadrul seminarului enumerăm:

Mentalități și prejudecăți colective, bariere în calea reintegrării în societate a foștilor deținuți”, “Prevenirea comiterii de infracțiuni în rândul minorilor și tinerilor”, “Reforma sistemului de reintegrare socială a deținuților” și “Modalități și beneficii de angajare a deținuților”.

Acest prim seminar deschide o serie de opt seminarii regionale organizate în cadrul proiectului în cele opt regiuni ale țării, cu scopul de a promova la nivel național importanța incluziunii sociale a foștilor deținuți și obiectivele și poveștile de succes ale proiectului.

         Evenimentul va avea loc în data de 21 iunie, la Hotel Delta 4 stele, Strada Isaccei nr.2, Județul Tulcea, între orele 09:00-16:00.

Proiectul de incluziune socială “Revenirea foștilor deținuți pe piața muncii și reintegrarea lor în societate” susține și promovează dezvoltarea șanselor foștilor deținuți de a se reintegra pe piața muncii și în societate, cu scopul de a preveni și combate fenomenul de recidivă și infracționalitate.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.