Seminar regional cu tema “Incluziunea sociala a fostilor detinuti” la Tulcea

0

Seminar regional cu tema “Incluziunea sociala a fostilor detinuti”, din cadrul proiectului de incluziune sociala “Revenirea fostilor detinuti pe piata muncii si integrarea lor in societate”.

Evenimentul va avea loc joi, 21 iunie, in Tulcea.

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, în parteneriat cu Administrația Națională a Penitenciarelor, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Călărași, Universitatea de Vest Timișoara și Școala Națională de Studii Politice și Administrative, organizează primul seminar regional de informare și promovare a proiectului “Revenirea foștilor deținuți pe piața muncii și integrarea lor în societate” – proiect co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Seminarul cu tema “Incluziunea socială a foștilor deținuți pe piața muncii și în societate” are drept scop schimbul de informații și bune practici între organizațiile implicate în implementarea proiectului și părțile interesate, în vederea incurajării dialogului cu angajatorii din spațiul public si privat, parteneri sociali și reprezentanţi ai comunităţii, pentru identificarea celor mai bune soluții de integrare pe piața muncii a foștilor deținuți.

La eveniment vor participa reprezentanţi ai organizațiilor partenere în cadrul proiectului, reprezentanți ai autorităților publice care au ca domeniu de activitate incluziunea socială, instituții publice locale, ONG-uri, asociații și fundații de servicii sociale. Printre principalele teme ce vor fi prezentate și dezbătute în cadrul seminarului enumerăm:

Mentalități și prejudecăți colective, bariere în calea reintegrării în societate a foștilor deținuți”, “Prevenirea comiterii de infracțiuni în rândul minorilor și tinerilor”, “Reforma sistemului de reintegrare socială a deținuților” și “Modalități și beneficii de angajare a deținuților”.

Acest prim seminar deschide o serie de opt seminarii regionale organizate în cadrul proiectului în cele opt regiuni ale țării, cu scopul de a promova la nivel național importanța incluziunii sociale a foștilor deținuți și obiectivele și poveștile de succes ale proiectului.

         Evenimentul va avea loc în data de 21 iunie, la Hotel Delta 4 stele, Strada Isaccei nr.2, Județul Tulcea, între orele 09:00-16:00.

Proiectul de incluziune socială “Revenirea foștilor deținuți pe piața muncii și reintegrarea lor în societate” susține și promovează dezvoltarea șanselor foștilor deținuți de a se reintegra pe piața muncii și în societate, cu scopul de a preveni și combate fenomenul de recidivă și infracționalitate.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează