Seminar despre Practici de Economie Socială și Solidară la Timișoara

0

Practici de Economie Socială și Solidară cu potențial de dezvoltare în România

Seminar European, 16 mai 2013, Timișoara

modele de buna practicaAsociația CRIES – Centrul de resurse pentru inițiative etice și solidare în parteneriat cu Facultatea de Sociologie și Psihologie din cadrul Universității de Vest Timișoara organizează joi, 16 mai 2013,    Seminarul European, Practici de economie socială şi solidară cu potenţial de dezvoltare în Romania.  Evenimentul va avea loc la Universitatea de Vest Timișoara , Blvd. V. Pârvan nr. 4.

Derulat într-o singură zi, seminarul european va fi structurat în cinci ateliere de lucru și o sesiune plenară, ce vor aborda tematici cu relevanță crescută în sectorul Economiei Sociale și Solidare din Europa și din România, punând accent pe aspecte critice ale practicii de multiplicare în țara noastră a unor modele de bună practica.

Prezența experților europeni cu o vastă experientă în sectoare precum Intreprinderile sociale de inserție, Microfinanțare, Comerț Echitabil, Consum Responsabil, Agricultura susținută de comunitate și parteneriatele urban-rural va facilita o dinamica bună pentru ateliere și un context favorabil dezvoltării de idei inovatoare.

În cadrul seminarului european alaturi de organizatii neguvernamentale din Romania și instituții ale administrației centrale si locale, vor fi reprezentate 6 rețele europene din sectorul Economiei Sociale și Solidare: Reţeaua Europeană a Întreprinderilor Sociale de Inserţie-ENSIE http://www.ensie.org/; Platforma europeană a inițiativelor de economie responsabilă-IRIS http://www.iris-network.eu/; Rețeaua Intercontinentală de promovare a  Economiei Sociale și Solidare- RIPESS http://www.ripess.org/; Rețeaua Internațională a Agriculturii Susținute de Comunitate-URGENCI http://www.urgenci.net/index.php?lang=en ; World Fair Trade Organization Europe -WFTO http://www.wfto-europe.org/ .

Printre intervențiile cele mai importante din programul seminarului  amintim următoarele:

–      Rolul comerţului echitabil şi al solidarităţii internaţionale în reducerea inegalităţilor NORD-SUD, Giorgio DalFiume, preşedinte WFTO Europa;

–      Întreprinderi sociale sau despre actori economici care contribuie la rezvolvarea unor probleme sociale şi crearea de locuri de muncă locale, Allan Bussard, Integra Slovacia;

–      Întreprinderile sociale de inserţie – actori ai economiei sociale care contribuie la creşterea ocupării şi a dezvoltării profesionale a persoanelor defavorizate, Aurélie Duprés, ENSIE- Reţeaua Europeană a Întreprinderilor Sociale de Inserţie;

–       Rolul organizaţiilor de economie socială în democratizarea economiei, Pia Valota, Secretar general al Rețelei europene ASECO.

Seminarul european Practici de economie sociala şi solidară cu potențial de dezvoltare în România este organizat în cadrul proiectului Modele de bună practică în domeniul incluziunii sociale, proiect cofinanțat din FSE prin POS DRU 2007-2013 și implementat în parteneriat cu Platforma europeană a inițiativelor de economie responsabilă IRIS, Institutul Intercultural Timișoara, Servicul APEL și Integra Romania.

Pentru a afla mai multe despre proiectul nostru, folosiți legatura http://modele.cries.ro.

Pentru informații suplimentare, contactați-ne la adresa conferinta@modele.cries.ro.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează