Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Scoala de vara: Introducere in Istoria artei (7-11 iulie)

0

Istoria Artei
Fundatia Calea Victoriei va invita in perioada 7-11 iulie sa va bucurati de frumusetea picturii si arhitecturii europene la Scoala de vara: Introducere in Istoria artei, sustinuta de Petruta Banita, restaurator si absolventă a Facultatii de Istoria si Teoria Artei, Universitatea de Arte Bucuresti.

Istoria artei este un domeniu extrem de vast care, fara cateva marcaje si directii orientative, ne plaseaza intr-un labirint de forme si stiluri. Va propunem sa pornim intr-o calatorie relaxanta prin etape si stiluri in arta si arhitectura. Pe parcursul celor cinci intalniri, vom intelege cum momente si cumpene istorice si socio-culturale au influentat si continua sa influenteze evolutia artelor.

La fiecare dintre intalnirile cursului de istoria artei vom inainta in descifrarea labirintului si vom povesti, analizand impreuna imagini  reprezentative, despre  stiluri si curente culturale. Nu vom trece cu vederea evolutia artei de pe teritoriul Romaniei. Vom discuta despre elementele specifice artei romanesti si vom cunoaste operele unor pictori celebri.

Temele cursului sunt:

1. Antichitatea – Grecia si Roma;

2. Evul Mediu – Bizantin si Gotic;

3. Renasterea – redescoperirea si revitalizarea artei romane sub auspiciile principilor italieni;

4. Secolul al-XIX-lea  – Impresionismul si post-impresionismul;

5. Art Nouveau si Modernistii – inceputul unui secol de noi incercari si curente artistice.

Lector: Petruta Banita

Data incepere: 7 iulie 2014; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 5

Frecventa zilnica: luni-vinei, 7-11 iulie

Cost: 225 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 200 ron

Locul desfasurarii: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

 

 

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.