Școala de vară CNC Technologies 2011 / Timișoara

0

Catedra de Tehnologia Construcțiilor de Mașini din cadrul Facultății de Mecanică, Liga Studenților din Facultatea de Mecanică din Timișoara (Universitatea “Politehnica” din Timișoara) și Facultatea de Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice (Universitatea „Politehnica” din București) au organizat în perioada 17 – 22 iunie la Timișoara școala de vară CNC Technologies 2011.

La acest eveniment au participat studenți din cadrul Universității “Politehnica” din București și studenți ai Universității “Politehnica” din Timișoara. În decursul a cinci zile, tinerii au avut ocazia de a participata la un curs de specialitate Esprit®, Keller® pe mașini Haas® și Hurco®, susținută de reprezentanți oficiali ai acestor branduri internaționale în industria prelucărilor mecanice  în țara noastră. Aceste cursuri au avut loc la CNC Training Center (www.cnc-trainingcenter.com).  Studenții au avut ocazia să viziteze Facultatea de Mecanică, Timișoara și proiectul de început al Muzeului Științei și Tehnicii Bănățene, ExperimentariumTM.

În data de 20 iunie, s-a organizat o vizită tehnică la Arad la trei companii multinaționale: S.C. BOS Automotive S.C.S., S.C. Yazaki Component Technologies S.R.L., S.C. Sysmec S.R.L.. În organizarea acestei excursii s-a vrut reliefarea importanței de apropiere de mediul profesional în care acești tineri vor lucra cât și prezentarea ultimelor tehnologii din domeniu. De asemenea, la sfârșitul zilei s-a putut face o comparație între modurile de lucru și filosofie între trei companii cu capital diferit: german, japonez și elvețian.

În cadrul acestei școli de vară s-a conceput și un program de relaxare și socializare în care studenții s-au putut apropia și împrieteni. Studenții au avut astfel ocazie să meargă împreună în oraș sau la bazinul de înot al UPT pentru a-și reîncărca forțele și a schimba păreri despre asemănările și diferențele facultăților care le urmează.

Participanții școlii de vară CNC Technologies 2011 s-au simțit extrem de bine și speră că anul viitor se vor întâlni din nou cât de curând în perioada ce urmează.

Sufletul acestui eveniment au fost domnul conf. dr. ing. Doru BARDAC (Universitatea “Politehnica” din București), domnul ș.l. dr. ing. Adrian BUT (Universitatea “Politehnica” din Timișoara), domnul drd. ing. Dorian ȘTEF (reprezentant oficial Esprit®), studentul Norbert KAZAMER (vicepreședinte Liga Studenților din Facultatea de Mecanică din Timișoara). De asemenea acest eveniment nu ar fi fost posibil fără sprijinul: Universitatea “Politehnica” din București, Universitatea “Politehnica” din Timișoara, Esprit®, Keller®, Haas®, Hurco®, S.C. BOS Automotive S.C.S., S.C. Yazaki Component Technology S.R.L., S.C. Sysmec S.R.L, CNC Training Center, ExperimentariumTM.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează