Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Școala de vară CNC Technologies 2011 / Timișoara

0

Catedra de Tehnologia Construcțiilor de Mașini din cadrul Facultății de Mecanică, Liga Studenților din Facultatea de Mecanică din Timișoara (Universitatea “Politehnica” din Timișoara) și Facultatea de Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice (Universitatea „Politehnica” din București) au organizat în perioada 17 – 22 iunie la Timișoara școala de vară CNC Technologies 2011.

La acest eveniment au participat studenți din cadrul Universității “Politehnica” din București și studenți ai Universității “Politehnica” din Timișoara. În decursul a cinci zile, tinerii au avut ocazia de a participata la un curs de specialitate Esprit®, Keller® pe mașini Haas® și Hurco®, susținută de reprezentanți oficiali ai acestor branduri internaționale în industria prelucărilor mecanice  în țara noastră. Aceste cursuri au avut loc la CNC Training Center (www.cnc-trainingcenter.com).  Studenții au avut ocazia să viziteze Facultatea de Mecanică, Timișoara și proiectul de început al Muzeului Științei și Tehnicii Bănățene, ExperimentariumTM.

În data de 20 iunie, s-a organizat o vizită tehnică la Arad la trei companii multinaționale: S.C. BOS Automotive S.C.S., S.C. Yazaki Component Technologies S.R.L., S.C. Sysmec S.R.L.. În organizarea acestei excursii s-a vrut reliefarea importanței de apropiere de mediul profesional în care acești tineri vor lucra cât și prezentarea ultimelor tehnologii din domeniu. De asemenea, la sfârșitul zilei s-a putut face o comparație între modurile de lucru și filosofie între trei companii cu capital diferit: german, japonez și elvețian.

În cadrul acestei școli de vară s-a conceput și un program de relaxare și socializare în care studenții s-au putut apropia și împrieteni. Studenții au avut astfel ocazie să meargă împreună în oraș sau la bazinul de înot al UPT pentru a-și reîncărca forțele și a schimba păreri despre asemănările și diferențele facultăților care le urmează.

Participanții școlii de vară CNC Technologies 2011 s-au simțit extrem de bine și speră că anul viitor se vor întâlni din nou cât de curând în perioada ce urmează.

Sufletul acestui eveniment au fost domnul conf. dr. ing. Doru BARDAC (Universitatea “Politehnica” din București), domnul ș.l. dr. ing. Adrian BUT (Universitatea “Politehnica” din Timișoara), domnul drd. ing. Dorian ȘTEF (reprezentant oficial Esprit®), studentul Norbert KAZAMER (vicepreședinte Liga Studenților din Facultatea de Mecanică din Timișoara). De asemenea acest eveniment nu ar fi fost posibil fără sprijinul: Universitatea “Politehnica” din București, Universitatea “Politehnica” din Timișoara, Esprit®, Keller®, Haas®, Hurco®, S.C. BOS Automotive S.C.S., S.C. Yazaki Component Technology S.R.L., S.C. Sysmec S.R.L, CNC Training Center, ExperimentariumTM.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.