Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Schimb de tineri “Mind Your Budget” pentru alfabetizarea financiară

0

Schimb de tineri “Mind Your Budget”- Mehadia, județul Caraș Severin

Potrivit unui studiu referitor la alfabetizarea financiară în Uniunea Europeană, România ocupă ultimul loc printre statele membre cu un nivel de alfabetizare de 22%. Existând o nevoie reală a tinerilor de a acumula competențe financiare, Asociația Young Europe Society implementează în perioada 06.10.2018 – 15.10.2018 schimbul de tineri “Mind Your Budget” în Mehadia, județul Caraș-Severin. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus + și își propune să contribuie la creșterea nivelului de alfabetizare financiară în rândul tinerilor din comunitățile de mici dimensiuni din România, Ungaria, Slovacia și Republica Cehă. Proiectul implică 56 de tineri din țările mai sus menționate, fiind susținuți de către 8 lideri de grup.

Printre obiectivele proiectului se numără:

  • Creșterea nivelului de competențe financiare în rândul celor 56 de tineri din România, Ungaria, Slovacia si Cehia.

  • Creșterea notorietății programului Erasmus + și a importanței cunoștințelor financiare dobândită la o vârstă fragedă în comunitățile locale de unde vin cei 56 de tineri participanți.

  • Creșterea capacităților organizațiilor partenere în a acorda asistență tinerilor să-și dezvolte planurile individuale de învățare privind competența financiară.

Toate metodele de învățare utilizate sunt non-formale, precum: prezentarea, brainstorming-ul, jocul de rol, implicarea activă a participanților în discuție, facilitarea grafică și cartografierea minții colaborative, studiu de caz; învățarea prin practică, masa rotundă și multe altele. Tinerii vor învăța cum să își creeze un plan financiar personal, de ce anume trebuie să țină cont in momentul în care fac o investiție sau un împrumut, care e diferența dintre venitul pasiv și cel activ, precum si noțiuni ce țin de înțelegerea interculturală.

Proiectul își propune să contribuie la obiectivele Strategiei Uniunii Europene 2020, alfabetizarea financiară contribuind la scăderea nivelului sărăciei și al nivelului de excludere socială în țările din care participanții vin. De asemenea, prin intermediul proiectului se dorește promovarea Programului Erasmus Plus si oportunitățile pe care acesta le oferă tinerilor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.