Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sa zburam cu aripi diferite, eveniment la Constanta

0

În perioada 10-13 februarie 2014 s-a derulat cea de a doua mobilitate a proiectului ACES „Flying with different feathers”, la Colegiul Naţional Pedagogic Constantin Brătescu, Constanţa.

autor text Cristina Gîlă

IMG_5229

Academia şcolilor central şi sud est europene a fost creată la initiativa fundatiei ERSTE în 2006 în colaborare cu Interkulturelles Zentrum  -Austria,  VCELI DOM –Republica Slovacă şi cu Ministerul Educaţiei din 15 ţări din centrul şi sud-estul Europei.

Proiectul nostru Flying with different feathers are ca parteneri  Gymnasium Antona Bernolaka Senec, Slovacia si NMS Dr. Renner, Graz, Austria.

Pe 11 februarie 2014 elevii Colegiului, coordonaţi de profesor Cristina Gîlă, alături de partenerii din Slovacia, atât cei 2 profesori: Andrea Černa şi Emília Šupalova precum, cât şi cei 3 elevi desfăşoară activităţi pe tematica diversităţii culturale, de vârstă, gen, etnică.

Oamenii pot face faţă prejudecăţilor din societate fiind activi şi recunoscând diversitatea din jurul lor. Descoperirea diversităţii se bazează pe experienţa proprie. Dacă învăţăm tinerii cum să accepte diversitatea din jurul lor corect, îi putem ajuta să pună întrebări despre diferenţele din jurul lor, astfel prin dialog şi toleranţă se pot elimina toate barierele şi blocajele din comunicare.

Colaborarea transfrontalieră este un mod perfect de a învăţa şi arată cât de important este impactul stereotipurilor şi al prejudecăţilor în crearea  percepţiei noastre asupra lumii.

Din activităţile proiectului amintim: spectacol de teatru susţinut de elevii români şi slovaci, coordinator artistic lector univ.dr. Dana Enache, vernisajul expozitiei Mozaic, cordonator prof. Venera Ivanciu,  workshopuri: Am talent! Sunt diferit! , pictură pe apă (ebru) la Centrul Cultural Yunus Emre, spectacol artistic Crează atitudinea, coordonatori prof. Svetlana Albu, prof.  Musledin Firdes,  prof.Elena Vintilă.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.