S-a lansat Talk for Youth, un podcast despre tineri pentru tineri 24 de episoade cu informații utile pentru adolescenți

0

Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală (SECS) lansează podcastul Talk for Youth, o serie de 24 de episoade dedicată adolescenților cu vârsta cuprinsă între 16 și 20 de ani. În fiecare episod, Ana și Luca, două personaje fictive, discută despre aspecte care le influențează viața și relațiile cu ceilalți.

Talk for Youth îi încurajează pe tineri să reflecteze asupra unor teme precum stima de sine și imaginea corporală, stresul, depresia, presiunea colegilor, bullying-ul, consumul de alcool, tutun și alte substanțe, tulburările alimentare și comportamente riscante în ceea ce privește sănătatea reproducerii. Cele două personaje ale podcastului Talk for Youth discută despre toate aceste aspecte și multe altele, în cele 24 de episoade, care vor fi lansate săptămânal, începând cu 30 iunie.

Lansăm Talk for Youth, un podcast pentru adolescenți despre sănătate, relații, comunicare și valori sociale. Fiecare podcast reprezintă o sursă de informare, un prilej de a reflecta asupra diverselor aspecte care ne pot influența sănătatea și starea de bine și o provocare de a afla mai multe lucruri”, a declarat Carmen Suraianu, directoarea executivă a SECS.

În primul episod, Ana și Luca discută despre fenomenul de bullying și cum acest comportament de intimidare, deseori sistematic și repetitiv, ne poate afecta negativ sănătatea mintală și calitatea vieții. Puteți asculta episodul pe Youtube, Spotify și în toate aplicațiile de podcasting.

Talk For Youth este realizat de Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală (SECS). SECS este o organizație non-guvernamentală activă de peste 30 de ani, care este alături de profesioniști și tineri pentru a-i sprijini pe aceștia din urmă în adoptarea unor comportamente sănătoase pentru menținerea siguranței personale și a stării de bine. Mai multe informații despre subiectele discutate găsiți pe https://secs.ro/talk-for-youth/. Parteneri media: Radio România Cultural, IQads, Radio Tananana.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.