ROVINHUD Wine Show Timișoara: un alt fel de a vedea vinul și oamenii

0

Pentru al patrulea an consecutiv, un grup de iubitori de vin și tinerii cu dizabilități ai Asociației Ceva de Spus organizează, între 17-19 noiembrie, Rovinhud Wine Show, un salon de vin ce a devenit un etalon al calității în rândul evenimentelor de profil din România. La eveniment participă cele mai bune crame, strict selecționate de organizatori, experți de vin de talie mondială ce susțin masterclass-uri pro-bono, iar profitul evenimentului este folosit de Asociația Ceva de Spus pentru implementarea proiectelor sale de auto-reprezentare.

Vinul apropie oamenii, iar ROVINHUD este organizat exact în acest spirit, al apropierii și al schimbării pozitive. Evenimentul promovează cultura vinului de bun gust, a responsabilității sociale și crearea unui mediu inclusiv al iubitorilor de vin. Cunoscători, pasionați de vin sau pur şi simplu persoane curioase să descopere vinuri de calitate sunt invitați să deguste peste 300 de vinuri din România, Republica Moldova, Ungaria, Italia, Franța, Portugalia. În plus, reprezentanții HORECA vor putea descoperi noutățile de pe piață, afla povestea din spatele vinurilor ce le servesc zi de zi dar şi dezvolta noi relaţii de business.

Pe parcursul celor trei zile vor avea loc nouă masterclass-uri susținute de experți internaționali. Vor fi prezenţi la Timişoara doi Masters of Wine de renume internațional: Peter McCombie MW şi Patrick Farrell MW, cărora li se alătură Dr. José Vouillamoz – doctor în genetica viței de vie, Luiz Alberto, fondatorul mișcării #winelover, prezent pentru a doua oară la eveniment, Christine Havens, expert în vin și mamă a unui copil cu autism, Bruno Bortolotti, proprietarul casei de Prosecco Bortolotti, Barta Károly, proprietar de cramă în Tokaj, Ungaria, Imre Szakács-Orha, fondatorul primei școli acreditate Wine and Spirit Education Trust din România și Stefano Canello, expert în tipologia paharelor de vin.

Prima ediție a ROVINHUD, organizată în 2014, a beneficiat de participarea pro-bono a unuia din cei mai importanți Masters of Wine din lume, doamna Jancis Robinson, şi cu suma strânsă în urma evenimentului a fost achiziționat un microbuz accesibil pentru persoanele cu dizabilități.

Începând cu acest an vor fi organizate şi tururi ghidate gratuite ale spațiului expozițional din cadrul Rovinhud Wine Show, pentru a oferi vizitatorilor o introducere în atmosfera evenimentului precum și câteva instrucțiuni de bază pentru a-l savura la maxim. Tururile vor fi asigurate de Simona Smultea, absolventă WSET level 2, copreședinte al Asociației Ceva de Spus.

Organizatorii îşi doresc ca expozanții, vizitatorii și specialiștii să plece acasă văzând un pic altfel vinul și viața, lăsând în urmã o parte din prejudecăți și schimbându-și atitudinea față de persoanele cu dizabilități.

Mai multe informații despre eveniment şi tipurile de bilete și pachetele de acces se găsesc pe site-ul evenimentului şi pe Facebook.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomaniaPozitiva. Mai multe informatii pe www.lucianilica.net.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.