România este din nou pe harta celui mai mare eveniment educațional din lume.

0

Copiii descoperă gratuit programarea. Hour of Code este evenimentul care aduce o introducere de o oră în programare prin activități practice. Peste 180 de țări fac parte din această mișcare uriașă care ajută copiii să descopere gratuit informatica, inclusiv România. 

Ce este Hour of Code 

Hour of Code transformă educația din România și contribuie an de an la alfabetizarea digitală a țării. De la mic la mare, de la cunoscători la începători, toți cei care doresc să afle cum funcționează tehnologia care ne înconjoară, descoperă bazele programării alăturându-se Hour of Code România. 

Evenimentul este o introducere de o oră în informatică. Folosind tutoriale distractive, demonstrează că oricine poate învăța elementele de bază și se poate distra pe cinste în același timp. 

Evenimentul Hour of Code are loc anual, cu un număr mare de participanți în timpul Săptămânii Educației în Tehnologia Computerelor (Computer Science Education Week). Este organizat în România de Asociația Adfaber, încă din 2014. De-a lungul timpului, evenimentul a atras mii de elevi și profesori și a avut parte de susținerea unor mari companii din România, a artiștilor și a persoanelor publice. Ca de obicei, clubul românesc de tehnologie Code School Clubs s-a alăturat ca partener național Hour of Code și anul acesta și susține educația copiilor din România.

Cine poate să participe la Hour of Code 

Fiecare elev ar trebui să aibă șansa de a participa la Hour of Code. Programarea ajută la dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor, la dezvoltarea gândirii logice și la hrănirea creativității. Copiii care au un start în programare de la o vârstă fragedă, acumulează o bază de cunoștințe care le aduce ușurință în urmarea unei cariere în secolul 21. 

Cu ajutorul clubului de tehnologie Code School Clubs, care organizează cursuri de informatică pentru copii, se vor desfășura în țară o serie de ore gratuite de programare Hour of Code în școlile din România. 

Profesorii care doresc să pună evenimentul din școala lor pe harta Hour of Code și să primească diplomă pentru implicare, sunt invitați să acceseze pagina evenimentului Hour of Code România pentru detalii și înscriere. 

Despre Code School Clubs – clubul care susține Hour of Code România 

Code School Clubs este clubul de tehnologie pentru copii fondat de români care au creat cursuri de programare interactive, așa cum și-ar fi dorit să le fie predate lor. 

Prezent în toată țara, fie în format online sau fizic, clubul ajută copiii cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani să învețe de la zero cele mai populare limbaje de programare. Cei care doresc, pot să participe la o ședință gratuită de programare în cadrul clubului Code School Clubs, pentru o demonstrație practică. 

Despre Adfaber – asociația care contribuie la dezvoltarea educației din România 

“Tehnologie pentru schimbare socială” este motto-ul asociației. Adfaber construiește comunități de profesori, de profesioniști, elevi și părinți cu scopul de a contribui la dezvoltarea viitoarelor generații și implicit a țării. Prin educație modernă, prin adoptarea tehnologiei și folosirea ei în sala de clasă, Adfaber reușește să contribuie la formarea unor noi generații de copii încrezători în forțele proprii, gata să folosească tehnologia pentru binele propriu și al comunității.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.