Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Românca Roxana Damaschin-Ţecu a obţinut prestigiosul titlu de Eisenhower Fellow pentru anul 2012

0

Fundaţia NESsT România are onoarea de a anunţa că Roxana Damaschin-Ţecu, Enterprise Development Director pentru Europa în cadrul NESsT, a primit prestigiosul titlu  de Eisenhower Fellow și va face parte dintre cei 20 de tineri leaderi din întreaga lume care vor participa în anul 2012 la excepționalul program oferit de Eisenhower Fellowships. 

Eisenhower Fellowships selectează în fiecare an între 20 și 25 de tineri leaderi din întreaga lume cărora le oferă oportunitatea de a participa într-un program intensiv în Statele Unite ale Americii. Programul, care constă în întâlniri la nivel înalt, este personalizat pentru fiecare dintre cei selectați și are drept scop lărgirea orizonturilor tinerilor leaderi prin crearea de contacte atât între ei, cât și cu leaderi din Statele Unite. Printre românii care au primit în decursul anilor titlul de Eisenhower Fellows se numără Monica Macovei  (Membru al Parlamentului European), Irina Anghel (Secretar General South Eastern European Private Equity and Venture Capital Association), Dan Pascariu (Președinte al Consiliului de Supraveghere UniCredit Țiriac Bank) şi Cosmin Alexandru (Managing Partner B&P Brandivia).

 

Roxana Damaschin-Ţecu este Enterprise Development Director pentru Europa Centrală și de Est în cadrul NESsT, susţinând în această funcţie dezvoltarea de întreprinderi sociale în România, Ungaria, Cehia, Slovacia şi Croaţia. “Obiectivele  mele în cadrul acestui program sunt strâns legate de planul strategic NESsT – rezolvarea sustenabilă a problemelor sociale prin intermediul înterprinderilor sociale[1] ”, a declarat beneficiara titlului de Eisenhower Fellow, subliniind că această oportnitate de excepție îi va influența în mod radical dezvoltarea profesională și personală. “Dorim să aflăm de la experții din domeniul întreprinderilor sociale informații legate de măsurarea și extinderea impactului social, de mixul de instrumente financiare la dispoziția întreprinderilor sociale, de politicile din domeniu – și toate acestea pentru a introduce soluții adaptate nevoilor specifice fiecărei întreprinderi sociale din portofoliul nostru divers”.

În timpul celor două luni ale programului oferit de Eisenhower Fellowships, Roxana Damaschin-Ţecu va beneficia de posibilitatea de a stabili întâlniri cu alţi profesionişti din domeniu, cu profesori universitari de la cele mai importante universități americane, donatori şi investitori, cu leaderi de întreprinderi sociale şi cu decidenţi în domeniul politicilor publice, pentru a studia mecanismele de funcționare a întreprinderilor sociale în Statele Unite, precum și cadrul legislativ în care acestea funcționează.

Avem convingerea că întreprinderile sociale vor juca un rol crucial în reinventarea economiei, prin capacitatea de a crea locuri de munca acolo unde este mai mare nevoie de ele şi prin rezolvarea de termen lung a celor mai urgente probleme sociale. În acest context, dorim să subliniem impactul pe care îl va avea obținerea titlului de Eisenhower Fellow de către un specialist din acest domeniu. La revenirea în ţară, Roxana își propune să pună în practică expertiza şi ideile noi acumulate, pentru dezvoltarea domeniului atât de necesar al întreprinderilor sociale.

 

Despre NESsT

NESsT este o organizaţie non-guvernamentală internaţională cu 15 ani de experienţă în domeniul susţinerii dezvoltării întreprinderilor sociale. În prezent, NESsT activează în cinci ţări din Europa Centrală şi de Est (România, Ungaria, Cehia, Slovacia şi Croaţia) şi cinci ţări din America Latină (Argentina, Brazilia, Chile, Ecuador şi Peru), susţinând financiar şi prin mentorat dezvoltarea a zeci de întreprinderi sociale de impact, ce rezolvă sustenabil probleme sociale dintre cele mai diverse. Pentru mai multe informaţii vă invităm să vizitaţi www.nesst.org

Despre Eisenhower Fellowships

Eisenhower Fellowships reunește leaderi din toate colțurile lumii pentru a pune în valoare capacitățile profesionale, facilitându-le stabilirea de contacte valoroase. Pentru mai multe informaţii vă invităm să vizitaţi: www.eisenhowerfellowships.org.

 


[1] Întreprinderile sociale sunt afaceri concepute cu scopul de a rezolva sustenabil probleme sociale grave. Puteți afla mai multe informații despre întreprinderile sociale aici, iar aici puteți consulta portofoliul de întreprinderi sociale dezvoltate de NESsT în întreaga lume.

Despre autor

avatar

NESsT este un catalizator pentru întreprinderile sociale din țările cu piețe în dezvoltare și din întreaga lume. NESsT își îndeplinește misiunea prin furnizarea de capital financiar, training-uri, mentorat și acces la piețe de desfacere unui portofoliu de întreprinderi sociale cu impact ridicat din țările cu piețe emergente. NESsT combină instrumentele și strategiile specifice sectorului de afaceri și al investițiilor de capital cu misiunea și valorile sectorului social, pentru a permite portofoliului său să planifice mai bine, să își îmbunătățească capacitatea de management, să se dezvolte și să își crească impactul social. www.nesst.org

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.