Serie de workshop-uri de responsabilitatea socială corporativă, soluție pentru o activitate sustenabilă

0

Responsabilitatea socială corporativă – soluție pentru o activitate sustenabilă”

Începe seria de workshop-uri  dedicate sindicatelor, patronatelor, camerelor de comerț și asociațiilor de IMM-uri

Federația Junior Chamber International România anunță cea de-a doua serie de workshopuri din cadrul proiectului „Actionăm responsabil ! – Rețeaua Socială RSC”. Workshop-urile, intitulate „Responsabilitatea socială corporativă – soluție pentru o activitate sustenabilă”, se vor desfășura în perioada 21 iunie – 8 iulie, pe parcursul a trei weekend-uri consecutive, pe litoralul românesc, în stațiunea Cap Aurora, Hotel Opal.

„Noutatea evenimentului constă în faptul că workshop-urile se adresează unui public aparte, extrem de important din punct de vedere al reprezentativității sale și al calității de multiplicator de informație în medii de real interes pentru sectorul de business din România: reprezentanți ai sindicatelor, patronatelor, camerelor de comerț și industrie și asociațiilor de IMM-uri. În cadrul acestor sesiuni ne dorim să creăm un spațiu comun de învățare și dialog menit să genereze și să susțină coeziunea între toți partenerii sociali implicați, astfel încât, la capătul acestui efort, participanții să se simtă inspirați și capabili de a pune în practică inițiative de responsabilitate socială viabile și sustenabile, desfășurate în mod autonom ori în parteneriat”, a declarat Rodica Lupu, Program Development Chairman, JCI Europe – Manager de Proiect.

Printre participanții la workshop-uri se regăsesc reprezentanți din Uniunea Generală a Industriașilor din România, Asociația Oamenilor de Afaceri, Blocul Național Sindical, Cartel Alfa, CNSLR Frăția, federații regionale ale întreprinderilor mici și mijlocii și camere de comerț.

Sesiunea „Responsabilitatea sociala corporativă – soluție pentru o activitate sustenabilă” va include 8 workshop-uri (câte două workshopuri adresate fiecărei categorii de grup țintă), care se vor desfășura după cum urmează:

  • 21 – 24 iunie – vor avea loc trei workshop-uri în paralel;
  • 28 iunie – 1 iulie – vor avea loc trei workshop-uri în paralel;
  • 5 – 8 iulie – vor avea loc două workshop-uri în paralel.

 

###

Proiectul „Acționăm responsabil! – Rețeaua Socială RSC” este destinat promovării dialogului social și soluționării provocărilor cu care diferite organizații se confruntă în implementarea initiațivelor de responsabilitate socială. Până în prezent, echipa a creat deja o rețea de peste 200 de membri din cele 8 regiuni de dezvoltare, aceștia comunicând în permanență informații, știri și rapoarte de RSC prin intermediul portalului www.actionamresponsabil.ro.

„Acționăm responsabil! – Rețeaua Socială RSC” este un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează