Proiectul Școala Gimnazială CONIL, dezvoltat de Asociația Conil împreună cu TRANSAVIA, este inclus în 100 de proiecte CSR pentru România

0

București. 18 ianuarie 2021. Primele zile ale anului au venit cu vești bune. Proiectul Școlii Gimnaziale Conil, susținut de către TRANSAVIA, și-a găsit locul printre cele mai interesante 100 de proiecte de CSR, dezvoltate de către companii în Romania în 2021.

Acest lucru nu poate decât să ne bucure, să ne onoreze și să ne motiveze în același timp. Proiectul Școlii Gimnaziale Conil este un proiect care a crescut organic, un proiect care are în spate ani întregi de activitate în zona educației, terapiei și tratamentului copiilor cu dizabilități. El a venit ca următorul pas firesc al dezvoltării ecosistemului nostru educațional – care acum cuprinde grădinițe, școală primară, centre de zi și afterschool, și este expresia angajamentului nostru continuu de a oferi copiilor cu cerințe educaționale speciale șansa unei educații corespunzătoare și implicit șansa unei vieți normale, nu la periferia marginalizării sociale ci ca membrii activi și implicați în comunitățile din care fac parte. De aceea atunci când TRANSAVIA a decis să se alăture efortului nostru și să sprijine acest proiect, acest lucru a însemnat confirmarea, și din zona corporate, a unui proiect fezabil, bine structurat și cu adevărat benefic pentru comunitate. Iar includerea acestui proiect în Catalogul Faptelor Bune, înseamnă, dincolo de recunoașterea oficială a calității proiectului nostru în termeni de analiză a managementului de proiect – scop, obiective, activități, public țintă, rezultate – indicatori pe care orice campanie de CSR îi urmărește cu maximă atenție, confirmarea că pasul pe care am decis să îl facem este cel corect” – Adela Caragheorghe, președinte Asociația Conil

Școala Gimnazială Conil este un proiect susținut de TRANSAVIA și presupune înființarea unei școli inclusive, pentru copiii cu cerințe educaționale speciale, care să le completeze educația școlară primară și gimnazială.

Ne implicăm activ în fiecare an și susținem acele proiecte din educație, sănătate, sport, care generează rezultate relevante și au impact pozitiv, pe termen lung pentru comunități și pentru calitatea vieții oamenilor. Școala Gimnazială CONIL este exact un astfel de proiect în care ne implicăm ca oameni pentru oameni, ca să aducem zâmbete pentru părinții și copiii care vor urma cursurile acestei școli. Avem încredere că această faptă bună va ajuta fiecare copil să aibă toate condițiile ca să se dezvolte sănătos și armonios, indiferent de nevoile pe care le are și suntem onorați ca acest proiect să fie inclus în Catalogul Faptelor Bune 2021”, afirmă Theodora Popa, Vicepreședinte TRANSAVIA.

Catalogul Faptelor Bune 2021 reunește cele mai bune 100 de proiecte de Sustenabilitate și Responsabilitate Socială derulate de companii și fundații corporative pe parcursul anului 2021. Catalogul este o Ediție Specială, fiind dedicat, exclusiv, companiilor care dezvoltă și implementează proiecte de Sustenabilitate și Responsabilitate Socială in comunitățile din jurul lor. Cele 100 de proiecte au fost selectate și grupate de către echipa CSRmedia din totalul proiectelor primite la redacție pe întreg parcursul anului 2021.

Asociația CONIL este o organizație non guvernamentală care de 11 ani se ocupă de educația, îngrijirea, terapia și tratamentul copiilor cu diferite dizabilități. Este singura asociație care a dezvoltat un sistem de educație inclusiv și un întreg ecosistem educațional pentru copii cu tulburări din spectrul autist, care este completat de programe integrate de pentru mai mult de 300 de copii din centrele noastre de zi, grădinițele și școala primară Pentru mai multe informații intră pe www.conil.ro, trimite un email la office@conil.ro, suna-ne la 0784 412 222 sau fă-ne o vizită pe Strada Bascov 14-18, București.

Despre Transavia

TRANSAVIA este liderul pieței locale de carne de pui, fiind una dintre cele mai importante afaceri de familie, care deține și produce brandurile Fragedo, Libertan și Papane. Inclusă în topul celor mai valoroase portofolii din România, TRANSAVIA operează sustenabil cu un model de business integrat vertical, bazat pe cele mai bune practici și cele mai stricte protocoale în întreg lanțul de producție și distribuție, de la bob la furculiță. În cei peste 30 de ani de activitate, TRANSAVIA a investit constant în modernizare și în tehnologie de ultimă generație și a adoptat inovația ca sursă de creștere sustenabilă a business-ului și de predictibilitate pentru viitor. Unul dintre cei mai mari angajatori români, TRANSAVIA are în prezent peste 2.300 de angajați, care activează preponderent în cele 29 ferme de creștere a păsărilor și în cele 4 ferme de producție vegetală, în fabrica de nutrețuri combinate, în cele 3 abatoare de ultimă generație și în fabrica de procesare a cărnii. În fermele TRANSAVIA, localizate în 8 județe din România, se produc anual peste 100.000 de tone de carne de pui. Aproximativ 25% la sută din producția anuală a companiei merge către export, în mai multe state europene, pe continentul african, în zona Mării Mediterane și a CSI. TRANSAVIA este singurul producător de carne de pui care a publicat în mod voluntar Raport de Sustenabilitate în ultimii doi ani. De asemenea, este prima companie din România co-semnatară a Codului Conduită al UE cu privire la practicile responsabile comerciale şi de marketing în sectorul alimentar.

Pentru mai multe informații, vizitați https://transavia.ro/.

Despre Asociația CONIL

Asociația CONIL a luat ființă în anul 2010 la inițiativa Adelei Hanafi, fondator, ca urmare a unei experiențe personale de mamă a unui copil cu dizabilități, din dorința de a da o șansă reală la educație, integrare și incluziune socială a copiilor și tinerilor cu diferite dizabilități. Misiune Asociației CONIL – Bazată pe conceptul de educație incluzivă, CONIL ia naștere din dorința de a da o șansă tuturor copiilor, tipici dar și celor atipici, pentru a ajuta la formarea si educarea lor printr-un concept nou, liber, bazat pe iubire, empatie si respect. Viziunea CONIL: Fiecare copil este o LUME iar noi luptăm de peste 10 ani pentru o societate toleranta, unde copiii și tinerii cu dizabilități se pot bucura de toate drepturile cuvenite! CONIL înseamnă mai mult decât o asociație înființată pentru a oferi sprijin copiilor cu nevoi speciale. CONIL înseamnă, deja de 11 ani, o șansă reală la o viată aproape normala pentru copiii cu nevoi speciale. CONIL înseamnă mii de copii cu autism pe care îi educam, cu care facem terapie, pe care îi integram. CONIL înseamnă liniște, echilibru financiar și speranță pentru viitor pentru miile de familii care se confruntă cu problema tulburărilor din spectrul autist. CONIL înseamnă sute de mii de gânduri bune, zâmbete și câteodată și lacrimi, înseamnă empatie, înțelegere și șanse egale. În termeni strict juridici suntem o organizație non-guvernamentală înființată în 2010, al cărei scop este să asigure educație, integrare și incluziune socială pentru copii și tineri cu diferite dizabilități. Însă viața ne-a arătat că nu se rezuma totul la o încadrare juridică, așa că nouă ne place să ne definim ca “furnizori oficiali de zâmbete” pentru copiii cu dizabilități și familiile lor.

Pentru mai multe informații, vizitați https://conil.ro/.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.