Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul „Europa suntem noi-Europa in care credem”

0

Biroul de Informare al Parlamentului European în România, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale a lansat cea de-a XI a ediție a concursului Euroscola 2018. Aceasta se desfăşoară sub titlul generic „Europa pentru noi”. În cadrul competiţiei naţionale, elevii au identificat şi au ales unul dintre proiectele realizate cu finanţare europeană, în zona în care se află unitatea lor de învăţământ şi au realizat o campanie de promovare a acestuia.

Anul acesta Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu s-a înscris în competiție cu o echipă formată din 32 profesori și 24 elevi din clasele X-XII. Campania de promovare a proiectului se numește Europa suntem noi-Europa in care credem.Proiectul ales de noi este Snapshots from the borders – Small towns facing the global challenges of Agenda 2030, cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul DEAR, implementat de 31 de parteneri din diverse state membre UE. Coordonatorii proiectului în România sunt Asociația Novapolis și Primăria Constanța .Au fost derulate activități în perioada iunie – octombrie 2018. Echipa de elevi a realizat o campanie de informare la nivelul Colegilor, dar și al școlilor partenere cu privire la rolul și valorile promovate de Uniunea Europeană. S-au desfășurat activități diverse: aplicare de chestionare, crearea și prezentarea unor filme de promovare al proiectului,împărțire de flyere și baloane, No Hate Speach- Puterea cuvintelor. Proiectul își propune îmbunătățirea înțelegerii interdependențelor globale ce determină fluxurile migratorii către frontierele europene, în vederea atingerii obiectivelor dezvoltării sustenabile : 1 –Nu sărăciei, 5- Egalității de gen, 10- Reducerea inegalităților, 11-Orașe și comunități sustenabile, 16- Pace, justiție și instituții puternice.

Vineri, 5 octombrie 2018, ora 12,30 cu ocazia Zilei Educației, membrii echipei Euroscola CNPCB, vă invită să respectăm două dintre cele 17 obiective de dezvoltare durabilă- Reducerea inegalităților și dreptul la educație de calitate la un Flash mob în curtea Colegiului la ora 12,30.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.