Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Programele Junior Achievement premiate in cadrul competitiei „O activitate de succes in Saptamana Scoala Altfel!”

0

 Programul educational Junior Achievement Job Shadow a fost desemnat activitate de succes in Saptamana Scoala Altfel, in cadrul premierii care a avut loc astazi la Palatul Parlamentului.

Programul Job Shadow  derulat la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul Oradea de Simona Ardelean si Monica Teodora Runcanu, profesori coordonatori, a obtinut locul 1 la categoria “Abilitati de viata” in cadrul competitiei “O activitate de succes in Saptamana Scoala Altfel!”, concurs initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului cu scopul de a valorifica exemple de buna practica din cadrul programului “Scoala Altfel”.

La nivel judetean, doua programe Junior Achievement au fost alese ca exemple de buna practica in judetele:

  • Arges (Job Shadow: Grup Scolar Constructii Masini Dacia Pitesti – profesor coordonator Anca Cristina Gheorghe).
  • Maramures (Job Shadow: Colegiul Economic Nicolae Titulescu, Baia Mare – profesor coordonator Laura Hreniuc).
  • Vaslui (Job Shadow: Colegiul National Gheorghe Rosca Codreanu – profesori coordonatori Rodica Daniela Jitca si Aura Tilibasa).
  • Iasi (<heart> sport: Grup Scolar Agricol Mihail Kolgalniceanu din Miroslava, Iasi – profesori coordonatori Constantin Timu, Ana Maria Andriuca, Daniela Zota, Gabriela Bunghez, Felicia Mihaila, Luisa Amarie, Oana Simionovici, Maria Terezia Banciu si Milica Chiributa).

Despre programele Junior Achievement

Job Shadow este un parteneriat international intre mediul educational si comunitatea de afaceri pentru familiarizarea tinerei generatii cu piata fortei de munca. Aflat la a zecea editie in Romania, programul are ca scop principal promovarea in randul elevilor a unei mai bune intelegeri a profesiei pe care o doresc si a modului de functionare a unei companii. In acest an, la program au participat peste 10.000 de elevi (7–19 ani) din 94 de orase si localitati, peste 200 de institutii de invatamant si peste 650 de companii si institutii.

I <heart> sport este un program de educatie pentru sanatate si viata activa pentru adolescenti care urmareste promovarea activitatilor sportive in liceele inscrise si va implica peste 50.000 de liceeni din Romania in urmatorii trei ani. Parte a programului global de responsabilitate sociala “Young Health Programme” initiat de AstraZeneca la nivel international, I <heart> sport este un program national de preventie primara a bolilor cardiovasculare si este derulat in parteneriat cu Junior Achievement Romania, Fundatia Romana a Inimii si implementat cu sprijinul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Despre programul “Scoala Altfel”

Programul “Scoala Altfel” a fost organizat in acest an scolar de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, pentru prima data in Romania, in perioada 2 – 6 aprilie. Pentru acest proiect, Junior Achievement Romania a pus la dispozitia cadrelor didactice patru programe care sa contribuie la cresterea impactului educational al activitatii pe care o desfasoara la clasa.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.