Profesori din întreaga țară sunt așteptați la Conferința Națională „Educația  caracterului” 

0

Asociația Eduvit în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Universitatea  Maritimă Constanța organizează sâmbătă, 25 mai, începând cu ora 11.00 Conferința națională  dedicată cadrelor didactice din învățământul preuniversitar cu titlul “Educația caracterului”.  

Conferința se va desfășura în aula Universității Maritime de la Baza Nautică (str. Cuarțului nr.2,  Constanta) și va reuni profesori, lideri din comunitate și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar pentru a discuta despre importanța educației caracterului în formarea copiilor. Tema principală a  conferinței este „Educația caracterului”, subliniind importanța cultivării valorilor morale, etice și a  competențelor socio-emoționale în rândul copiilor.  

Într-o lume în care avem prea mulți oameni de succes, însă prea puțini oameni de caracter, e  nevoie ca noi, profesori și părinți, să acționăm pentru a crește copii care să aibă răbdare, respect  și bunătate și pentru a se dezvolta în adolescenți echilibrați și responsabili.” e de părere Alec  Blenche – scriitor, autor de cărți pentru copii pe tema educației caracterului, fondator al proiectului  “Educație prin virtuți și povești”. 

„Educație prin Virtuți și Povești”, un proiect al asociației Eduvit care a devenit o mișcare  națională, cu scopul de a ajuta şcolile să promoveze educația caracterului punând accent pe virtuţile  pe care le împărtășim cu toții, printre care: răbdarea, grija, onestitatea, corectitudinea,  responsabilitatea și respectul pentru sine și pentru ceilalți. 

La conferință vor avea loc prezentări și studii de caz susținute de 16 cadre didactice având ca scop  schimbul de bune practici și dezvoltarea unor strategii eficiente pentru implementarea educației  caracterului în ciclul primar și nu numai. Sutele de profesori participanți vor afla cum pot acorda  atenție educării caracterului, indiferent de materia predată sau vârsta copiilor din clasa lor. 

Teme prezente in agenda evenimentului: 

Introducere in Educația prin Virtuți și Povești 

Prezintă: Alec Blenche scriitor, autor de cărți pentru copii pe tema educației caracterului, fondator  al miscării EVP 

Educația caracterului. Trecut, Prezent și Viitor 

Prezintă: prof. drd. Mirela Spiță, Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”, Bacău, formator și  coordonator de conținut pentru Proiectul „Educație prin Virtuți și Povești”, 

Rolul proiectului ,,Educație prin virtuți și povești” în formarea caracterului elevilor Prezintă: prof. înv. primar Elena Stăncescu, Școala Gimnazială ,,Matei Basarab” Târgoviște, metodist și membru în Consiliul Consultativ al ISJ Dâmbovița, co-formator în cadrul cursului de  formare „Educație prin Virtuți și Povești”

Povestea ca strategie de învățare pe tot parcursul vieții 

Prezintă: prof. înv. primar Mihaela-Paula Socariciu, Școala Gimnazială nr.28 „Dan Barbilian”,  Constanța 

Schimbarea cu 1° în educația caracterului, 

Prezintă: prof. înv. primar Gabriela Radu, Școala Gimnazială Nr.17, Galați 

Folosirea limbajului virtuților și a practicilor restaurative în abordarea situațiilor de criză  comportamentală 

Prezintă: 

  • prof. înv. primar Speranța- Lăcrămioara Preda, Școala Gimnazială Nr. 16 „Marin Ionescu  Dobrogianu”, Constanța 

  • prof. înv. primar Nicoleta -Doina Gurgu, Școala Gimnazială Nr.16 „ Marin Ionescu Dobrogianu”  Constanța, Co-formator și creator de resurse în cadrul Proiectului „Educație prin Virtuți și  Povești”. 

  • prof. înv. primar Petronela Martin, Școala Gimnazială Nr.16 „ Marin Ionescu Dobrogianu”  Constanța, Co-formator și creator de resurse în cadrul proiectului „Educație prin virtuți și povești”. 

Armonia clasei prin consecințe educative 

Prezintă: prof. înv. primar Aurora Simona Spirescu, Școala Gimnazială ,,Ferdinand I’’, București 

Educarea caracterului în Educația timpurie. De ce și cum? 

Prezintă: 

  • prof. înv. preșcolar Aura Maria Deac, Grădinița Elf, Cluj Napoca 

  • prof. înv. preșc. Camelia Robu, Grădinița cu program prelungit nr. 42, Constanța prof. înv. preșc. Alexandra-Alina Belcea, Grădinița cu program prelungit nr. 42, Constanța 

Specificul formării caracterului la elevii clasei pregătitoare 

Prezintă: prof. înv. primar Amalia Simion, Școala Gimnazială „School of London” Constanța 

Detectivii virtuţilor – exemple de bune practici la clasa pregătitoare 

Prezintă: prof. înv. primar Dorina Toma, Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpăna,  Constanța 

Influenta jocurilor asupra caracterului copiilor 

Prezintă: prof. înv. primar Mihaela Cucu, Complexul Educațional Laude-Reut, București 

Educarea caracterului prin iubire 

Prezintă: prof. înv. primar Ortansa Stroe, Școala Gimnazială Nr.28 ,,Dan Barbilian” ,Constanța 

Dezvoltarea parteneriatului strategic familie-școală prin virtuți 

Prezinta: prof. înv. primar Mircea Berindei, Şcoala Gimnazială „Ferdinand I”, Bucureşti Intrarea la conferinta este liberă, cu înscriere prealabilă pe eduvit.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.