Primul eveniment UNICEF în beneficiul copiilor din județul Timiș, Gala pentru educație

1

UNICEF România, cu sprijinul Rotary Club Cetate Timișoara, a organizat vineri, 18 noiembrie 2011, la Hotel Senator din Timișoara, Gala pentru educație. Scopul acestui eveniment a fost de a strânge fonduri pentru le oferi copiilor din comuna Sacoșu Turcesc, sat Berini, și din Măguri (Lugoj) condițiile necesare pentru a veni cu drag la școală și pentru a învăța. Gala pentru educație este primul eveniment organizat de UNICEF în beneficiul copiilor din județul Timiș.

Vreau să îi mulțumesc dnei.Gabriela Pușkaș, președinte Rotary Club Cetate Timișoara, că a făcut posibil acest demers, iar sponsorilor și invitaților pentru că au susținut acest eveniment. Datorită generozității membrilor Rotary Club Cetate Timișoara și sponsorilor prezenți, Gala pentru educație a strâns suma de 56.000 de euro”, a declarat dl.Edmond McLoughney, Reprezentantul UNICEF în România. “Mai sunt și alți copiii care au nevoie de sprijin pentru a putea merge la școală. De aceea, sperăm ca parteneriatul cu Rotary Club Cetate Timișoara să continue, iar Gala pentru educație să devină o tradiție în beneficiul copiilor din județul Timiș”, a mai spus dl.Edmond McLoughney.

Andreea Marin Bănică, Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF România, a fost gazda evenimentului. Licitația de păpuși și Licitația de artă au fost prezentate de Mihaela Călin, prezentatoarea Observatorului matinal de la Antena 1.

Momentul cel mai special moment al serii a fost Licitația de păpuși. Cinci copii ajutați de educatorii și profesorii lor, precum și designerii Lena Criveanu, Elena Perseil, Silvia Șerban și Keszeg Agnes – Molecule F au susținut Gala pentru educație, creând special câte o păpușă pentru acest eveniment. Cele zece păpuși care au fost licitate sunt: Eden creată de Lena Criveanu, Iona creată de Elena Perseil, Yupi! creată de Silvia Șerban, April creată de Keszeg Agnes – Molecule F, Roua creată de Alina Dobre – .care?Cutare, Mădălina creată de Mariana Piersică din Râmnicul Vâlcea, Maia Alexia creată de Alexandru Măceșanu din București, Violeta creată de Sabina Coșoianu din București, Tina creată de Marius Verdeș din Găești, jud. Argeș și Andreea creată de Andrei Bălțeanu din Băbeni, jud. Vâlcea.

Andreea Marin Bănică, Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF România, a licitat pentru fiica ei păpușa Andreea, creată de Andrei Bălțeanu din Băbeni, jud. Vâlcea, iar în numele ministrului educației Daniel Funeriu păpușa Aprilie, creată de Keszeg Agnes, Molecule F. Dna.Maria Grapini a câștigat păpușa Eden creată de Lena Criveanu.

Un alt moment deosebit al Galei a fost prezența întregii Echipe Poli Timișoara alături de antrenorul Vali Velcea și directorul sportiv Daniel Stanciu. Jucătorii au vrut să sprijine și ei copiii din județul Timiș să meargă la școală oferind pentru tombolă o minge cu semnăturile lor.

Gheorghe Hagi, Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF România, a oferit pentru licitație un tricou Galatassaray cu numărul 10, având semnătura sa. Tricoul a fost adjudecat de către dna.Maria Grapini. Prin bunăvoința dlui. Cosmin Grapini, în cadrul evenimentului a fost licitată și o minge donată de către Manchester United Foundation, cu semăturile jucătorilor Manchester United. A fost pentru prima dată când fundația Manchester United a trimis un obiect pentru a fi licitat în România.

 

La eveniment au participat personalităţi publice, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai mediului de afaceri din Timișoara și din zonă, precum şi persoane fizice care au dorit să ajute copiii să meargă la școală. Invitații s-au bucurat și de un concert extraordinar Andra, precum și de o tombolă cu premii speciale UNICEF, de un moment muzical susținut de dna.Narcisa Brumaru, soprană la Opera din Timișoara, dar și de o demonstrație de dans oferită de reprezentanții clubul Dance Spirit.

Sponsorii principali ai evenimentului au fost Fundația Vodafone România, Enel, Mioled, Pasmatex și Zoppas Industries Romania. Analog TV, TVR Timișoara, TVT 89, Kiss FM și Radio România, Maxi, Iulius Mall, Trilulilu, Adevărul, Business Woman, Opinia Timișoarei, Redeșteptarea, 9AM, Agenda, www.debanat.ro, Kudika, Lume Bună, PR Wave, RomâniaPozitivă, Timiș Online, www.utilecopii.ro au fost partenerii media ai Galei.

Evenimentul Gala pentru educație este parte a campaniei de promovare a participării școlare lansată de UNICEF în anul 2010 Hai la Școală!. Scopul acestei campanii este de a contribui la prevenirea şi reducerea fenomenelor de absenteism şi abandon şcolar. Intervențiile UNICEF au loc la nivelul școlii, al familiei și al comunității.

Despre UNICEF România

UNICEF este prezent în România şi în alte 150 de ţări pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă.

În România, UNICEF susţine drepturile copiilor prin programe de sănătate şi nutriţie, educaţie de calitate, precum şi prin protecţia copiilor împotriva violenţei, neglijenţei şi HIV/SIDA. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

Despre Club Rotary Cetate Timișoara

Cu peste 3.000 de cluburi în întreaga lume și peste 1,2 milioane de membrii, Rotary este o organizație a oamenilor de afaceri și a reprezentanților diferitelor profesii care asigură servicii umanitare, promovează standarde etice înalte în toate domeniile de activitate și stabilește relații de bună înțelegere. Clubul Rotary Cetate din Timișoara a luat ființă în anul 2002 și se ghidează după principiul: “oameni de caracter, inteligenți și cu moralitate solidă se pot uni pentru a realiza împreună mai mult decât ar putea să realizeze singuri”.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.