Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prima școală britanică internațională din regiunea de vest se deschide la Timișoara

0

Prima școală internațională, cu program educațional de tip Cambridge – British International School – se va deschide la Timișoara începând din toamna anului viitor. Părinții sunt invitați la un eveniment de prezentare a acestui concept educațional sâmbătă, ora 12.00 la Biblioteca Universității Politehnicii, sala Auditorium, bdul V. Pârvan nr. 2. Intrarea este liberă și va participa viitorul director al instituției, precum și membri ai boardului director pentru o întâlnire în care organizatorii își propun să prezinte conceptul și să deschidă un dialog cu părinții viitorilor elevi.

British International School of Timișoara introduce o nouă viziune în educația preuniversitară din zona de vest a țării, dar validate și apreciată în orașe din întreaga lume. În România există școli similare care funcționează de mai mulți ani la București și Cluj-Napoca. Sistemul educațional propus își are rădăcinile în Marea Britanie și este recunoscut la nivel internațional pentru modul armonios și pragmatic în care imbină un curriculum academic de înalt nivel cu un program extracurricular bogat. Astfel, copiii dezvoltă cunoștințe generale, înțeleg aplicarea practică a acestora, își dezvoltă aptitudini pe anumite domenii în funcție de abilitățile și pasiunile pe care și le descoperă și au, totodată, un divers program care îi dezvoltă din punct de vedere social, emotional și cultural. British International School of Timișoara va fi acreditată de Council of British International Schools (COBIS), ceea ce reprezintă diploma de platină pentru o școală de acest gen și va avea un curriculum britanic oferit de Cambridge Assessment International Examination.

Elevii British International School pășesc într-o lume în care oportunitățile și visele se dezvoltă direct proportional cu dorințele, efortul și determinarea lor. Ceea ce ne propunem noi este un sistem educațional centrat pe elev și nevoile acestuia, cu alte cuvinte să asigurăm un mediu prietenos și sănătos în care toți copiii să se simtă în siguranță și să dezvolte încrederea în ei înșiși pentru a se putea exprima liber, fără teama de a greși. Elevii vor avea posibilitatea de a finaliza studiile liceale în cadrul sistemului British School urmând un program bogat care le oferă posibilitatea de a accesa cele mai bune universități din lume.

British International School of Timișoara propune clase cu un colectiv restrâns de elevi – maximum 20 de elevi per clasă, respectiv un profesor la 10 elevi în ciclul primar. Școala va beneficia de facilități și numeroase resurse, inclusiv introducerea tehnologiei digitale în educație, săli de clasă modern cu laboratoare special destinate orelor de informatică, artă, muzică, științe. Școala va pune la dispoziția elevilor un spațiu generos pentru educația în afara sălii de clasă îmbinând activitățile didactice cu cele de recreere. De asemenea, pe tot parcursul școlarizării, elevii vor beneficia de consiliere academică cu scopul de a-i ghida înspre un program educațional adecvat și pliat pe pasiunile și abilitățile lor.

Predarea va fi în limba engleză, dar limba română va fi parte din curriculum. Personalul didactic va fi format din profesori din Marea Britanie și internaționali cu experiență de predare în școli similare din întreaga lume. Școlarizarea este structurată în 5 cicluri, de la vârsta de 4 ani pentru clasa pregătitoare, până la 18 ani reprezentând finalizarea liceului când elevii vor putea opta pentru Bacalaureatul Internațional, respectiv examinările Cambridge. Școala va funcționa într-o clădire istorică ce datează din 1910, unde a existat un de pregătire postgimnazial trecându-i pragul personalități marcante precum Regele Carol al II-lea al României și Nicolae Iorga. Amplasamentul a fost pus la dispoziția școlii prin bunăvoința Episcopiei Romano-Catolice Timișoara, în baza unui parteneriat de 25 de ani. Clădirea este situată în partea de nord a orașului, între Calea Aradului și Calea Sever Bocu. Campusul poate găzdui 560 de elevi și beneficiază de un spațiu generos de peste 10.000 de metri pătrați cu multe spații de verzi și zone de recreere. Clădirea urmează să fie complet renovată și extinsă, incluzând aici amenajarea parcului de arbori existent.

www.britishschool-timisoara.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.