Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prelegeri filosofice @Timişoara: Arhetipul Doamnei și Arhetipuri masculine

0

Asociația culturală Noua Acropolă vă invită să participați marți, 6 octombrie, ora 19:00, la o conferință intitulată Arhetipul Doamnei, în cadrul căreia puteți să descoperiți o viziune filosofică și psihologică asupra imaginii doamnei, precum și o serie de instrumente care pot susține demersul femeii de a cultiva cele mai înalte potențiale ale sale.

Conferențiar: Iulia PANTELIMON

Joi, 8 octombrie, ora 19:00, va urma conferința Arhetipuri masculine, care va oferi o viziune asupra psihicului masculin și a procesului de maturizare a bărbatului, necesar acestuia pentru a găsi forme de expresie potrivite constituției sale interioare.

Conferențiar: Laurenţiu PLĂCINTĂ

Locul de desfășurare: AMBASADA, str. Anton Seiller nr. 2, Timișoara

arhetipuri

Trăim într-un timp în care conștientizăm tot mai mult diversitatea ce ne caracterizează. Totuși, de multe ori, lumina reflectoarelor cade doar pe aspectele care ne separă unii de alții și nu pe complementaritatea diferențelor dintre noi. În general, acest lucru dă naștere unui acerb spirit de competiție, lipsit de fraternitate și căldură umană, care nu face altceva decât să ne îndepărteze de semenii noștri.

Competiția dintre femeie și bărbat este una dintre realitățile societăților actuale, conturându-se două poziții principale: cea a discriminării și a limitării în funcție de gen și cea a promovării unei egalități forțate, care nu ține cont de diferențele fizice și psihologice ale celor două sexe.

Ce înseamnă arhetipul de Doamnă și cel de Cavaler? Sunt femeia și bărbatul identici? Au ei nevoie de aceleași lucruri pentru a se defini pe sine și a se maturiza?

Noua Acropolă propune abordarea acestui subiect dintr-o perspectivă filosofică prin cele două prelegeri, în care se explorează particularitățile feminine și masculine ale indivizilor umani, mergând dincolo de aspectul fizic și căutând răspunsuri filosofice la întrebările pe care aceste particularități le ridică.

Vă așteptăm cu drag!

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.