Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prelegere filosofică – Tradiția în China Antică

0

Asociația culturală Noua Acropolă vă invită marți, 13 septembrie 2016, de la ora 19:00, să participați la o prelegere filosofică intitulată Tradiția în China Antică.

Prezintă: Robert SZEPESI

Loc de desfășurare: AMBASADA, str. Anton Seiller, nr.2, Timișoara

china-mic

Este oare posibilă îmbinarea armonioasă a forfotei cotidiene cu pacea interioară? Poate omul să cucerească o stare de calm fără a se izola de lumea exterioară, menținându-se activ în sânul acesteia? Poate el să se adapteze mereu formelor noi ale vieții, fără însă a uita înțelepciunea trecutului?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările cărora omul modern se străduiește să le găsească un răspuns coerent, însă pentru care civilizația antică a Chinei pare să fi găsit de mult timp propriile soluții – îmbinând cu o deplină măiestrie imaginea înțeleptului bătrân și cea a tânărului activ,  China Antică ne apare ca fiind o stare de echilibru misterios între aspecte ale vieții ce par a fi diametral opuse: grandoare și simplitate, luptă și pace, vechi și nou, etc.

Vă invităm așadar să aflăm care au fost motoarele care au stat în spatele acestei impresionante culturi, importanța valorilor promovate de către aceasta și cum anume poate omul modern să le cucerească la rândul său prin explorarea următoarelor teme:

  • Primăvara și toamna, pace și război
  • Cele 100 de școli de gândire
  • Importanța legii în gândirea chineză
  • Imperiul celest și oglindirea sa în imperiul terestru.

Pentru mai multe informații:
Email: na-timisoara@noua-acropola.ro

Telefon: 0742 556 394

Vă așteptăm cu drag!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.