Prelegere filosofică – Spiritul Spartei: Voință și onoare

0

Asociația culturală Noua Acropolă vă invită să participați miercuri, 12 noiembrie 2014, ora 18:30, la o prelegere filosofică cu titlul Spiritul Spartei – Voință și onoare.
Conferențiar: Laurențiu PLĂCINTĂ

Loc de desfășurare: sediul Asociației Culturale Noua Acropolă, str. 1 Decembrie 1989, nr. 82, Timișoara

Intrarea este liberă.

Locurile sunt limitate. Pentru rezervări vă rugăm să sunați la 0744 635 490

 

Ar trebui să atingi limitele virtuţii înainte să treci graniţa morţii.”
Tyrtaeus, poet spartan

Sparta si Atena

Cine au fost spartanii? Care este mesajul statului spartan pentru omul contemporan?

Vă invităm să reflectăm împreună asupra unuia dintre cele mai desăvârşite exemple de marţialitate europeană. Licurg şi Leonidas vor fi călăuzele noastre în căutarea spiritului spartan care a uimit şi dominat 2500 de ani de istorie. Vom recurge la anecdotele şi legendele lui Xenofon şi ale lui Plutarh despre spartani pentru a pătrunde în inima şi mintea celor cărora le era mai frică de laşitate şi dezonoare decât de moarte. Ne vom cufunda într-o mentalitate umană diferită de cea prezentă, descoperind cauzele seninătăţii vieţii şi impulsul nemuririi.

Vă aşteptăm la o experienţă specială în care cuvintele au o importanţă redusă, fiind doar un mijloc de evocare a faptelor eroice ale spartanilor, acestea din urmă conţinând măreţia spiritului lor.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.