Prelegere filosofică – Spiritul Spartei: Voință și onoare

0

Asociația culturală Noua Acropolă vă invită să participați miercuri, 12 noiembrie 2014, ora 18:30, la o prelegere filosofică cu titlul Spiritul Spartei – Voință și onoare.
Conferențiar: Laurențiu PLĂCINTĂ

Loc de desfășurare: sediul Asociației Culturale Noua Acropolă, str. 1 Decembrie 1989, nr. 82, Timișoara

Intrarea este liberă.

Locurile sunt limitate. Pentru rezervări vă rugăm să sunați la 0744 635 490

 

Ar trebui să atingi limitele virtuţii înainte să treci graniţa morţii.”
Tyrtaeus, poet spartan

Sparta si Atena

Cine au fost spartanii? Care este mesajul statului spartan pentru omul contemporan?

Vă invităm să reflectăm împreună asupra unuia dintre cele mai desăvârşite exemple de marţialitate europeană. Licurg şi Leonidas vor fi călăuzele noastre în căutarea spiritului spartan care a uimit şi dominat 2500 de ani de istorie. Vom recurge la anecdotele şi legendele lui Xenofon şi ale lui Plutarh despre spartani pentru a pătrunde în inima şi mintea celor cărora le era mai frică de laşitate şi dezonoare decât de moarte. Ne vom cufunda într-o mentalitate umană diferită de cea prezentă, descoperind cauzele seninătăţii vieţii şi impulsul nemuririi.

Vă aşteptăm la o experienţă specială în care cuvintele au o importanţă redusă, fiind doar un mijloc de evocare a faptelor eroice ale spartanilor, acestea din urmă conţinând măreţia spiritului lor.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează