Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Plusurile pe teren, mii de jucarii donate pentru copii

0

Mii de jucarii de plus si rechizite au aterizat pe parchetul Arenei Antonio Alexe din Oradea, inaintea meciului de baschet dintre echipele CSM-U Oradea si SCM Craiova, care a avut loc sambata, 6 decembrie. Spectatorii au adus numeroase obiecte de plus pe care le-au aruncat pe teren intr-o ploaie de jucarii, imediat dupa intonarea imnului. Donatiile vor merge catre copiii defavorizati din judetul Bihor.

Poza eveniment

Coordonatoarele Centrulului  de Voluntariat Judetean Bihor – Asociatia Shakespeare School pentru Educatie, Ioana Dzitac si Andrada Marinau, au organizat evenimentul caritabil alaturi de CSM-U Oradea, care a raspuns pozitiv la initiativa de a invita spectatorii de la meci sa aduca fiecare jucarii sau rechizite, care vor merge catre copiii fara posibilitati.

In urma evenimentului s-au strans 15 saci cu jucarii de plus si 3 cu rechizite, donatii care vor merge catre centrele Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bihor. Spectatorii au fost incantati de intiativa organizatorilor si s-au declarat bucurosi ca au putut sa vina in ajutorul copiilor din centre. „Multumim echipei de baschet masculin CSM-U Oradea, care s-a alaturat demersurilor noastre, impreuna putem face ca magia sarbatorilor sa patrunda in sufletul tuturor”, a declarat Ioana Dzitac.

„Ceea ce s-a desfasurat in jurul meciului de sambata ne dorim sa se intample cat mai des. Sunem mandri ca am luat parte la acest proiect si ne bucuram pentru copiii care vor avea sansa de a se bucura de bunavointa, de sufletul deosebit al oradenilor. Victoria, importanta intr-adevar pentru echipa noastra, a fost indulcita de tot ce s-a intamplat in jurului meciului de baschet. Consideram ca baschetul si sportul trebuie sa fie promotori ai unor astfel de actiuni”, a declarat conducerea CSM-U Oradea.

Voluntarii Asociatiei Shakespeare School pentru Educatie Oradea care s-au ocupat de strangerea jucariilor si rechizitelor cu ocazia meciului de baschet, vor fi si cei care vor oferi donatiile celor mici, pe care ii si pregatesc la limba engleza in cadrul orelor de engleza prin joc din programul Engleza pentru Viata. Voluntarii vor organiza si alte evenimente caritabile in luna decembrie, prin care isi doresc sa implice cat mai mult comunitatea in rezolvarea problemelor sociale din judetul Bihor.

Mai multe detalii despre programul Engleza pentru Viata se gasesc aici.

Asociația Shakespeare School pentru Educație, fondată în anul 2011, este o organizație nonprofit ce are ca misiune sprijinirea tinerilor talentați să își urmeze pasiunile prin perfecționarea limbii engleze și ajutarea copiilor cu oportunități reduse să se dezvolte și să învețe limba engleză. Printre proiectele asociației se numără burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creație având ca premii școli de vară în Marea Britanie, campanii în licee privind certificările internaționale cât și cursuri de engleză predate de peste 200 de voluntari copiilor din cele 30 de centre sociale partenere din București și alte orașe ale țării. Asociația promovează dezvoltarea tinerilor într-un mediu armonios, organizând și ateliere de educație pentru părinți.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.