Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 500 de elevi din 3 școli din România au descoperit importanța alimentației sănătoase prin proiectul “Școala Altfel. Masa Altfel” demarat de Bonduelle România

0

Bucuria de a învăța lucruri noi și folositoare trebuie să meargă mai departe. Pornind de la această premisă, Bonduelle România continuă și anul acesta campania „Școala Altfel. Masa Altfel”, un proiect educativ prin care se promovează consumul de legume și obiceiurile de hrană sănătoase în rândul copiilor.

Astfel, peste 500 de elevi din învățământul preșcolar și primar ce studiază în cadrul a trei școli gimnaziale din județele Giurgiu și Ialomița, au primit, din partea Bonduelle România, materiale educaționale, dar și mascote și jucării – toate având rolul de a-i familiariza pe cei mici cu importanța alimentației corecte, pentru o creștere armonioasă.

Este pentru prima dată când acțiunea se desfășoară exclusiv în acest format, de la distanță, atelierele creative care au consacrat proiectul fiind, încă din 2015, un moment mult-așteptat de către copii și profesori deopotrivă.

Bonduelle își ghidează activitatea după standarde de excelență și pune în prim-plan dorința de a crește calitatea vieții oamenilor și, în special, a copiilor. Așa a prins contur „Școala Altfel. Masa Altfel”, proiect care s-a bucurat timp de 6 ediții de un real succes în rândul elevilor. Cum contextul sanitar nu ne-a mai permis organizarea atelierelor ca în anii trecuți, ne-am gândit la ce am putea face astfel încât cei mici să afle, în continuare, mai multe despre legume și despre beneficiile acestora. Astfel, a venit ideea de a trimite kit-uri educaționale către câteva școli din țară, atelierele fiind susținute local de către cadrele didactice, extinzând astfel campania la nivel național. Prin intermediul materialelor interactive primite, copiii au aflat mai multe despre legume şi modurile gustoase şi sănătoase în care acestea pot fi preparate”, declară Diana Bibina, Social Media Specialist, persoană responsabilă pentru implementare acestui proiect.

„Elevii clasei I au fost foarte încântați de jucăriile primite, dar și de cărticelele Aventurierii de grădină. Au citit cu interes aventurile legumelor, din grădină până la supermarket și de acolo la copii. Jucăriile primite au devenit prietenii care îi asistă la lecții și le veghează somnul,” a declarat unul dintre cadrele didactice ale unei școli din Giurgiu, participante în proiect.

De la momentul lansării „Școala Altfel. Masa Altfel”, peste 5.500 de elevi ai claselor I – IV din școlile din București au primit vizita echipei Bonduelle și au putut afla mai multe despre legume, beneficiile acestora și felul în care pot fi ele puse în valoare, fie că este vorba de rețete savuroase sau veritabile opere de artă.

Despre Bonduelle România:

Pentru Bonduelle, acesta este momentul revoluției vegetale, un moment esențial crucial în fața provocărilor uriașe cu care planeta se confruntă.

Deoarece în curând vor fi nouă miliarde de oameni ce vor avea nevoie de hrană, produsele vegetale devin rapid un element cheie pentru bunăstarea generațiilor viitoare, atât în ceea ce privește cantitățile care urmează să fie produse, cât și modul în care sunt produse.

Bonduelle crede cu tărie că există un model pentru societatea noastră, unul care susține atât natura și bunăstarea planetei, cât și sănătatea oamenilor, de aceea misiunea noastră este de a inspira tranziția către un regim alimentar pe bază de plante.

În acest moment, produsele pe bază de plante sunt de neegalat atunci când vine vorba de conservarea resurselor planetei noastre: apă, atmosferă, energie.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.