Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Pentru că „oamenii care fac sport gândesc altfel”, Generația de Aur și fotbalul universitar se întâlnesc la Timișoara

0

Studenții universităților din Banat vor juca fotbal într-un cadru bine organizat, oferit de Campionatul Național Universitar de Fotbal, faza zonală Timișoara. Campionatul organizat de Student Sport România se va desfășura între 2-5 aprilie în Sala Olimpia și va fi onorat de prezența jucătorilor Generației de Aur.

Deschiderea oficială va avea loc luni, 2 aprilie, în Aula Magna a Universității de Vest, de la ora 14.30. Printre cei invitați se numără rectori ai universităților din Timișoara, edili și ambasadori ai sportului.

Tot luni vor sosi cele 16 echipe înscrise în Campionat și anume echipa Universității de Vest Timișoara, Universității Politehnice Timișoara, Universității de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara, Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara, Universității din Oradea, Universității “Aurel Vlaicu” din Arad, Universității “Eftimie Murgu” din Reşiţa, Universității de Vest “Vasile Goldiş” din Arad, Universității din Petroşani, Universității Europene Drăgan din Lugoj.

Din partea Federației Române de Fotbal, Jean Vlădoiu, Miodrag Belodedici, Bogdan Stelea, Florin Tene, Iosif Rotariu, prieteni de bază ai Student Sport, vor juca împotriva Echipei Banatului coordonată de Iosif Rotariu. Într-un interviu acordat pentru Student Sport, Jean Vlădoiu a menţionat: “Am avut o experienţă frumoasă încă de la prima discuţie cu Adrian Socaciu (n.r. fondator Student Sport) şi respect această categorie de oameni pe care mi-aş dori să o am aproape de mine şi de fotbal pentru că fac parte dintr-o categorie importantă. Trebuie să facem ceva pentru tineri, să înteleagă că sportul înseamnă sănătate. Mă aflu aici pentru că am avut şansa să fac sport.” Amintind de prima ediţie a Campionatelor Naţionale Universitare de Fotbal de anul trecut, Miodrag Belodedici a fost sigur că studenţii se vor implica şi mai mult, deoarece proiectul a luat amploare. Student Sport devine un fenomen pentru că, spune Belodedici,  “oamenii care fac sport gândesc altfel!”

Student Sport a reuşit să devină un punct de referinţă în mediul sportiv universitar după ce a strâns la startul competiţiei de baschet și fotbal nu mai puţin de 1 486 de echipe din 23 de centre. Mai mult decât o alternativă de petrecere a timpului liber, oferă o nouă viziune asupra apartenenţei, competitivităţii, identităţii individuale şi de grup. Asociaţia promovează un stil de viaţă sănătos bazat pe o alimentaţie sănătoasă şi mişcare, toate în detrimentul viciilor vârstei ca sedentarismul, alcoolul, tutunul, drogurile.

Campionatul Naţional Universitar de Fotbal 2012 este o competiție organizată de Asociația „Student Sport”, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului prin Federația Sportului Școlar și Universitar, Federația Română de Fotbal, în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret. La Timișoara, partenerii sunt Casa de Cultură a Studenților, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș, Primăria Municipiului Timișoara, Consiliul Județean Timiș, Universitatea Politehnică.

 

Cei care vor să asiste la un spectacol cu meciuri încinse, majorete, distracție și fotbal de calitate sunt așteptați marți (11.00-20.00) și miercuri (10.00-20.00) la Sala Banu Sport de lângă Stadionul Dan Păltinișanu, iar joi (12.00-20.00) în Sala Olimpia.

Intrarea este liberă. Pentru detalii accesați www.studentsport.ro sau facebook.com/StudentSport.

 

 


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.