O nouă ediție a competiției Technovation Girls se lansează!

0

Află și tu despre programul gratuit care ajută elevele din România să își dezvolte abilități de lideri în IT! 

Pornind de la zero, elevele din România au șansa să învețe cum se creează soluții IT pentru probleme reale din comunitate, cum se realizează un business plan și cum se lansează o aplicație. Toate acestea gratuit, în cadrul programului internațional Technovation Girls. Elevele participă apoi, cu proiectul pe care îl dezvoltă în cadrul programului, la competiția Technovation Girls și pot câștiga premii, alături de recunoaștere internațională. 

Citește mai departe acest articol și află unde se fac înscrierile, dar și detalii despre program.

Ce este Technovation Girls 

Technovation Girls oferă elevelor cu vârste între 8 și 18 ani abilitățile de care au nevoie pentru a deveni antreprenoare și lideri în domeniul tehnologiei. Este un program internațional gratuit, desfășurat anual. Sute de eleve din întreaga lume se înscriu, descoperă cu câtă ușurință pot să dezvolte aplicații, dobândesc noi cunoștințe și leagă noi prietenii. 

Cu sprijinul mentorilor voluntari, profesorilor și părinților, folosind materialele gratuite puse la dispoziție, fetele învață să dezvolte aplicații pentru mobil care abordează și rezolvă probleme din lumea reală. 

Elevele învață cu ajutorul resurselor gratuite cum să dezvolte aplicații de mobil și proiecte de Inteligență Artificială. 

La Technovation Girls pot participa echipe formate din maxim 5 fete. Astfel, fie că sunt pasionate de comunicare, de design sau de tehnologie, pot să contribuie la dezvoltarea proiectului lor. Cu Technovation își transformă ideile în soluții și pot câștiga apoi premii substanțiale pentru efortul lor de a schimba lumea. 

Programul Technovation prezintă 3 divizii pentru participante: 

➔ divizia pentru începătoare pentru fete între 8 și 12 ani, 

➔ divizia junioare pentru fete între 13 și 15 ani, 

➔ divizia senioare pentru fete între 16 și 18 ani. 

În program se mai pot înscrie și mentori pentru a oferi sprijin echipelor pe parcursul competiției. Mentorii pot fi părinți, profesori sau angajați în domenii IT. 

Participă la evenimentul de deschidere pentru noua ediție Technovation 

Asociația Adfaber invită toate persoanele interesate să participe la lansarea Technovation, în cadrul unei întâlniri online. În cadrul evenimentului de lansare, echipa Adfaber va răspunde la toate întrebările despre program și va oferi informații detaliate pentru elevele care doresc să se înscrie în competiția Technovation Girls. 

Înscrierea pentru evenimentul de lansare se face pe pagina Asociației Adfaber, aici: https://adfaber.org/technovation/. 

Cunoști eleve care ar putea să beneficieze de acest program? Oferă-le linkul ca să nu piardă ocazia unică de a acumula abilitățile unui lider IT!

Care sunt temele abordate în cadrul programului Technovation Girls 

Elevele pot alege să dezvolte aplicații de mobil care se adresează, la alegere, uneia dintre următoarele teme: 

  • sărăcie, 
  • mediul înconjurător, 
  • pace, 
  • egalitate, 
  • educație, 
  • sănătate. 

80% dintre elevele care participă la programul Technovation Girls spun că au multă încredere în abilitățile lor de a rezolva probleme; 

83% dintre mentorii echipelor spun că sunt mai creativi; 

90% dintre părinți spun că abilitățile dobândite de eleve sunt importante. 

Asociația Adfaber organizează anual în România competiția Technovation Girls și încurajează elevele să aleagă o carieră în industria tehnologiei. 

Programul Technovation Girls este deschis pentru toate elevele cu vârste între 8 și 18 ani, care doresc să învețe sau să își perfecționeze cunoștințele IT și abilitățile de leadership, în timp ce dezvoltă soluții pentru probleme reale din comunitatea lor. 

Participantele nu trebuie să cunoască programare înainte de a se înscrie. Au la dispoziție un plan complet pentru crearea proiectului și pot fi îndrumate de mentori, profesori sau părinți. 

Vrei să primești și tu invitație la evenimentul de lansare de pe 10 Octombrie? Completează acest formular: https://form.typeform.com/to/wS00xrP2

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.