VIDEO: Luni, 20 noiembrie 2023, de la ora 10, drona ”Educație la înălțime” zboară alături de elicopterele salvatorilor de la SMURD Târgu Mureș

0

Luni, 20 noiembrie 2023, de la ora 10, drona ”Educație la înălțime” zboară alături de elicopterele salvatorilor de la SMURD Târgu Mureș. O lecție despre importanța cunoașterii manevrelor de prim ajutor și despre istoria SMURD.

Profesoarele Cristina Branea și Adriana Lefter vor pătrunde în locul unde se pregătesc și se antrenează salvatorii SMURD, care le vor prezenta copiilor unele dintre manevrele care pot face diferența dintre viață și moarte atunci când acordăm primul ajutor.

În cadrul lecției – care va fi transmisă pe canalul YouTube și pe pagina Facebook Educație la Înălțime – elevii din trei școli din țară vor intra pe Zoom în dialog cu profesorii de pe teren și cu invitații lor.

Lecția va dura 45 de minute și va cuprinde un concurs cu premii constând în cărți de la editura Arthur, premii în valoare de 2400 de lei. Concursul are un segment deschis tuturor claselor din țară și din Republica Moldova care vor urmări lecția la ora transmisiei, care pot câștiga două premii constând în cărți la alegere în valoare de 300 de lei.

Tema lecției vizează Obiectivul de Dezvoltare Durabilă nr.3, Sănătate și Bunăstare.

SUMARUL LECȚIEI (durată: 45 de minute)

 1. INTRODUCERE – SOSIREA PROFESOARELOR CU ELICOPTERUL SMURD
 2. LOCALIZARE
 3. INVITAT – PREZENTARE SMURD TG.MUREȘ
 4. ÎNTREBĂRI DE LA CLASE ZOOM PENTRU INVITAȚI
 5. APELUL LA 112 – CE TREBUIE SĂ COMUNICĂM OPERATORULUI?
 6. SIMULARE APEL 112
 7. PREGĂTIRE SALVATORI – CAMERĂ DESCARCERARE – DEMONSTRAȚIE
 8. PREGĂTIRE SALVATORI – SIMULATOR 3D SITUAȚII LIMITĂ
 9. TEHNOLOGIA VR FOLOSITĂ ÎN PREGĂTIREA SALVATORILOR
 10. F.A.S.T. – INTERVENȚIA ÎN CAZ DE ACCIDENT AVC
 11. PRIMUL AJUTOR ÎN CAZ DE ÎNECARE
 12. PRIMUL AJUTOR ÎN CAZ DE STOP CARDIAC
 13. CONCURS DESCHIS ȘCOLILOR DIN ȚARĂ – DOUĂ PREMII ÎN CĂRȚI
 14. CONCURS CLASELE DIN ZOOM – PREMII ÎN CĂRȚI
 15. CONCLUZII
 16. FINAL LECȚIE

”Educație la Înălțime” este un proiect al Asociației Însemne realizat în parteneriat cu  Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului României și cu sprijinul Ministerului Educației. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.