”Let’s Do It, World!” în Vama Veche

0

SocialErasmus Romania: ”Let’s Do It, World!” în Vama Veche

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, studenții ERASMUS veniți în România s-au bucurat de zilele libere de 1 Mai, la fel ca foarte mulți români: la mare! În perioada 28 aprilie – 2 mai 2012, Erasmus Student Network (ESN) România a organizat evenimentul național ”1 Mai în Vamă Veche!” pentru a oferi studenților din străinătate șansa de a cunoaşte obiceiul studențesc foarte îndrăgit de către tinerii români. Astfel, pe plaja din Vama Veche, au stat împreună la soare, studenţii ERASMUS veniţi să studieze în ţară la Universitățile din București, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, şi Brașov.

Programul pregătit de către voluntarii ESN România a îmbinat distracţia cu spiritul civic. Participanţii au vizitat orașele Constanța și Balchik, au participat la concursuri sportive pe plajă, seri interactive și multiculturale, fie la un foc de tabără, fie în cadrul petrecerilor din cluburile partenere.

În ziua de 30 aprilie, în colaborare cu Let’s do it, România!, s-a desfășurat programul ESN SocialErasmus România: ”Let’s Do It, World!”, cu scopul de a curăţa plaja din Vama Veche după un week-end de distracţie. Evenimentul a fost unul pilot al Zilei Generale a Curăţeniei desfăşurat de Let’s do it, România!, care anul acesta va avea loc pe 12 mai 2012.

Cluburile Expirat si Goblin din Vama Veche au găzduit petrecerile ”ESN România Party Responsible”, ce cuprind o campanie de responsabilizare socială a Pernod Ricard, realizată în colaborare cu ESN, promovând astfel un consum moderat de alcool și un comportament civilizat.

Partenerii evenimentului: Let’s Do It, Romania!, Primăria Limanu, Serviciul Comunitar de Utilități Publice de Interes Local Limanu, Administrația Bazinală de Ape Dobrogea – Litoral, Radio România Cultural, Radio România Actualităţi, România Pozitivă, Lume Bună!, AIESEC România, EvenimenteStudentesti.ro, NAPOMUN, Pernod Ricard, Club Goblin si Club Expirat.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.