Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Let’s Do It, Romania! va incepe in Maramures renovarea primei scoli verzi din Romania prin Scoala mea Verde

0

 

Din 100 de scoli publice participante, cinci au fost castigatoare, dintre care si Scoala Gimnaziala Mircea Vulcanescu, Barsana, Maramures

In urma proiectului, au fost implicati un numar de 112 copiii din comunitate ce au colectat 5100 kg de deseuri reciclabile. De asemenea au participat la sesiuni de educatie ecologica un numar de 30 parinti.

Initiativa proiectului ,,Scoala mea Verde”, aceea de a renova scoli publice pe principiul cladirilor verzi s-a concretizat prin anuntarea scolilor castigatoare.  In urma unui concurs organizat in perioada aprilie-iunie 2013, cinci scoli din patru judete ale Romaniei au fost desemnate castigatoarele titlului de Scoli Verzi, dupa cum urmeaza: Scoala Gimnaziala ,,Mihai Viteazul”- Braila, Scoala Gimnaziala Maxus-Iasi, Scoala Gimnaziala Blagesti-Iasi, Scoala Gimnaziala ,,Vasile Alecsandri”-Neamt si Scoala Gimnaziala ,,Mircea Vulcanescu”-Maramures. Aceasta, alaturi de celelalte scoli castigatoare, a insuflat ideea importantei educatiei asupra mediului: constientizarea – o intelegere fata de intreg mediul si problemele lui, cunoasterea si interactiunea cu mediul, atitudinea copiilor, a parintilor si a profesorilor, deprinderile si participarea acestora.

In cadrul concursului organizat pentru transformarea scolii intr-una verde, la nivel national  au fost implicati 23160 elevi, 1173 cadre didactice, s-au colectat 124 de tone deseuri reciclabile si au fost implicati 7372 parinti. Cantitatea deseurilor stranse numai in judetul Maramures a fost de 5307 kg, iar scoala castigatoare a judetului, Scoala Gimnaziala ,,Mircea Vulcanescu”, Barsana, a strans 5100 kg, dintre care 1000 kg plastic, 1100 kg hartie, 600kg metal, 1700kg sticla si 700kg de DEEE.

“In acest moment, nevoile scolii din Barsana sunt schimbarea intregii pardoseli, extinderea cladirii cu inca doua sali de clasa, dotarea cu instalatie de incalzire care sa furnizeze agent termic pentru intreaga scoala, refacerea peretilor din fiecare clasa, consolidarea structurii scolii, izolarea termica a acesteia si amenajarea unui teren de sport. In acest demers, ne bucuram de sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, a autoritatilor locale din comuna Barsana si a partenerilor din mediu privat cu care dorim sa realizam prima scoala verde din Romania in judetul Maramures”, a declarat Andrei Cosuleanu, coordonatorul proiectului Scoala mea Verde.

Proiectul isi propune sa incurajeze comportamentul responsabil fata de mediu in randul copiilor, profesorilor si parintilor, iar principalul obiectiv este implementarea unei strategii nationale de refacere a scolilor publice din Romania folosind principiul cladirilor verzi.

Conform Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi (RoGBC), o cladire verde inseamna o cladire care foloseste pe durata proiectarii, construirii si operarii strategii in vederea reducerii consumului de energie si a minimalizari sau eliminarii impactului negativ asupra planetei.

,,Scoala mea Verde” este un proiect initiat de Let’s Do It, Romania!, cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania, care vine in sprijinul elevilor care au initiativa de a realiza actiuni pentru ocrotirea mediului, pe baza acestor actiuni realizandu-se si renovarea scolilor castigatoare. Pentru curatenia nationala din 28 septembrie, echipa Let’s Do It, Romania! – echipa Maramures, a avut implicati 7038 voluntari, care au strans 3190 saci de gunoi.

 DSC06675

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.