Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansare proiect educatie non-formala in cadrul programului PEPCOlandia

0

Proiectul “Caravana Magia educației la Sat cu Pepco” se desfășoară în perioada iulie- septembrie 2021 în cadrul programului PEPCOlandia – un program de responsabilitate socială al PEPCO România, implementat local de către Organizația Umanitară CONCORDIA.

La început de aprilie Andreea Dobre – angajată PEPCO – ne-a povestit despre programul PEPCOlandia și am ales să aplicăm cu acest proiect din dorința de a oferi o recompensă pentru buna colaborare cu Școala gimnazială ,,Dimitrie Luchian” Piscu-Galați unde este înființat de acum 6 ani clubul CELS Piscu Galați coordonat de Dna Petrea Ana Maria.

Parteneriatul cu ASOCIAȚIA LUME BUNĂ are o importanță deosebită pentru noi, deoarece în toată această perioadă, de 6 ani, elevilor noștri li s-au deschis noi orizonturi și perspective, noi oportunități atât prin activitățile realizate cât și prin atelierele interactive. De asemenea elevii au avut posibilitatea de a-și dezvolta competențele de comunicare și redactare (prin realizarea unei reviste), creativitatea, abilitățile artistice, gândirea critică, dar și cooperarea respectiv lucrul în echipă, interacționând cu alți copii de vârsta lor din comunități diferite și legând noi prietenii.

Acest parteneriat a contribuit la promovarea imaginii școlii atât în comunitate cât și în afara ei vocea copiilor făcându-se auzită. Suntem onorați să facem parte din Clubul Activ Cels de peste 6 ani și să promovăm imaginea școlii și a comunității noastre în diferite zone ale țării noastre.” Petrea Ana Maria – coordonator proiect la nivel local

Scopul proiectului este de a oferi alternative educaționale copiilor din mediul rural – activități de educație nonformala care sa ducă la creșterea motivației în procesul de învățare și pe termen lung reducerea abandonului școlar în mediul rural.

Proiectul va avea 2 direcții bine definite – pe de o parte desfășurarea de ateliere de educație prin creativitate în luna august și pe de altă parte amenajarea unui spațiu destinat desfășurării de activități recreativ-educative pentru copiii din Piscu Galați.

În calitate de reprezentant al echipei de cadre didactice din Școala gimnazială ,,Dimitrie Luchian” Piscu-Galați am onoarea să spun că întâmpinăm cu entuziasm noua inițiativă a Asociației Lume Bună de a ne coopta într-un nou proiect ,,Caravana Magia Educației la sat cu Pepco”. Experiențele pozitive se adună în beneficiul elevilor noștri, ultimele generații de elevi absolvenți ai gimnaziului devenind mai creativi, mai motivați spre cunoaștere și dezvoltare personală dar și spre o comunicare mai deschisă cu ceilalți.

În această vacanță vom fi din nou activi: 50 de elevi din clasele III-VII, proveniți din grupuri vulnerabile, vor fi implicați în perioada iulie-august 2021 în ateliere de artă fotografică, ateliere de arhitectură și de storytelling. Subiectul principal al atelierelor fiind localitatea Piscu, elevii vor transpune în povești, fotografii și machete aspecte inedite din localitatea lor natală. Alături de elevi vor fi active și cadrele didactice care vor participa la un curs de pregătire online și vor colabora cu voluntarii Pepco și Asociației Lume Bună la realizarea atelierea de lucru din care sperăm să câștigăm: prieteni noi, creativitate, motivație pentru a fi mai buni, petrecerea timpului liber cu rost și într-un mod atractiv, idei utile. Vom lucra cu drag la amenajarea bibliotecii pe care dorim să facem mai atractivă prin crearea unor zone confortabile pentru lectură și atelierele de creație (pe care intenționăm să le organizăm periodic). Vor fi alături de noi și părinți ai elevilor deoarece în ultimii ani am reușit să stabilim relații de colaborare stabile.

La final ne vom lăuda cu creațiile elevilor noștri: expoziție de fotografie, machete ale satului Piscu, spațiu amenajat pentru ateliere creative de educație și clubul de lectură.

Mulțumim Firmei PEPCO și Asociației Lume Bună pentru oportunitatea de a avea o vară memorabilă cu povești deosebite.” Director, Prof Anișoara Vrînceanu

Despre PEPCO România

PEPCO este un lanţ european de retail care oferă clienţilor săi acces uşor şi rapid la toate produsele dorite sau necesare, pentru a-şi îmbrăca familia şi pentru a-şi îngriji sau decora casele, la preţuri mici. PEPCO operează 2000 de magazine în Bulgaria, Cehia, Croaţia, Estonia, Lituania, Letonia, Italia, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia, Serbia si Ungaria. Brand-ul a fost lansat în 2004 în Polonia şi de atunci a captat interesul unui număr tot mai mare de clienţi, extinzându-şi ulterior operaţiunile în Europa Centrală şi de Est.

În domeniul responsabilităţii sociale, PEPCO se concentrează pe sprijinirea copiilor, implicându-se în principal în activităţi care vizează îmbunătăţirea calităţii timpului liber. Există în derulare zeci de programe CSR la locul de muncă în fiecare ţară în care PEPCO este prezent. În toate aceste ţări cooperăm cu organizaţii neguvernamentale care ajută copiii din familiile sau comunităţile defavorizate. Aceste organizaţii se concentrează pe dezvoltarea personală şi emoţională a copiilor, pe consolidarea abilităţilor şi competenţelor acestora şi pe sprijinirea accesului la educaţie. De asemenea, întreprind activităţi care vizează creşterea interesului lor pentru artă, cultură şi sport.

Despre CONCORDIA România

Cu un istoric de 30 de ani în România, CONCORDIA este o organizație neguvernamentală internațională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor și familiilor aflate în nevoie, spre o viață mai independentă și mai responsabilă. Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani (județul Prahova), Odobești (județul Dâmbovița) și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an.

Despre Asociatia Lume Buna

În Asociația Lume Bună construim motivație prin educație cu sens, bucurie și creativitate. Valorificăm patrimoniul cultural din satul românesc în proiecte complexe, pe termen lung, care au ca scop formarea unei identități culturale, responsabilizarea socială și dezvoltarea creativității copiilor din zonele rurale. Toate proiectele asociației au ca ultim scop contribuția la reușita în viață și împlinirea tinerilor, cu impact în dezvoltarea comunităților locale. Ne adresăm în special copiilor din grupuri vulnerabile, din mediul rural, ale căror șanse educaționale sunt afectate de condiția familiei – un nivel educațional mai redus, familii monoparentale, ori marcate de sărăcie. Ei sunt expuși unui risc mai ridicat de părăsire timpurie a școlii. Până în prezent am ajuns la peste 5000 de copii din 25 de județe la nivel național.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.