Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansare apel persoane resursa / Laboratorul de educatie nonformala 2010

1

Dupa ce anul trecut, intre 6 si 12 iulie, am adunat la Gura Portitei, judetul Tulcea, persoane resursa cu experienta in diferite metode de invatare folosite in context nonformal (cum ar fi teatrul forum, open space, biblioteca vie, metoda transcend etc) si persoane dornice de a invata sa lucreze cu astfel de metode in activitati de educatie nonformala.. . si pentru ca „experimentele” din laborator au fost reusite… anul acesta le continuam!

De ce laborator? Pentru ca in laborator se realizeaza cele mai reusite experimente si aici se gasesc formulele cu impactul cel mai mare care ar putea avea un efect de schimbare

De ce educatie nonformala? Pentru ca este indispensabila ansamblului educational si pentru ca este o componenta vitala a educatiei pe intreg parcursul vietii, care vine in complementaritatea educatiei formale si informale. Si pentru ca merita sa fie expusa publicului larg!

In cadrul laboratorului de educatie nonformala ne propunem sa experimentam metode de invatare intr-un context nonformal pentru a creste vizibilitatea acestor metode in cadrul proiectelor de tineret, pentru a oferi o platforma pentru schimb de bune practici si pentru a crea un cadru de desfasurare si dezvoltare ulterioara a acestor metode.

Cum se va desfasura procesul?

1. 19 aprilie – 12 mai – selectia persoanelor resursa – va fi perioada in care se vor inscrie acele persoane resursa esperimentate in metode de invatare nonformala care vor expune aceste metode la editia a II-a a laboratorului (lansarea apelului: 19 aprilie)

2. Pe data de 14 mai vom afisa rezultatele selectiei pentru experti

3. 19 mai – 9 iunie – selectia participantilor – va fi perioada in care se vor inscrie participantii la laborator, adica acele persoane care vor invata activ metodele de invatare nonformala oferite de experti (lansarea apelului: 19 mai)

4. Pe data de 14 iunie vom afisa rezultatele pentru participanti

5. In perioada 28 iunie – 4 iulie va avea loc laboratorul!

Asa ca nu stati deoparte si luati parte la singurul laborator de educatie nonformala din Romania!

Mai multe informatii vor veni cat de curand! Pana atunci, puteti vedea ce a insemnat Laboratorul de educatie nonformala in 2009, pe blogul evenimentului.  Sau puteti lua legatura cu noi la nonformalii@gmail.com

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.