Lansare apel persoane resursa / Laboratorul de educatie nonformala 2010

1

Dupa ce anul trecut, intre 6 si 12 iulie, am adunat la Gura Portitei, judetul Tulcea, persoane resursa cu experienta in diferite metode de invatare folosite in context nonformal (cum ar fi teatrul forum, open space, biblioteca vie, metoda transcend etc) si persoane dornice de a invata sa lucreze cu astfel de metode in activitati de educatie nonformala.. . si pentru ca „experimentele” din laborator au fost reusite… anul acesta le continuam!

De ce laborator? Pentru ca in laborator se realizeaza cele mai reusite experimente si aici se gasesc formulele cu impactul cel mai mare care ar putea avea un efect de schimbare

De ce educatie nonformala? Pentru ca este indispensabila ansamblului educational si pentru ca este o componenta vitala a educatiei pe intreg parcursul vietii, care vine in complementaritatea educatiei formale si informale. Si pentru ca merita sa fie expusa publicului larg!

In cadrul laboratorului de educatie nonformala ne propunem sa experimentam metode de invatare intr-un context nonformal pentru a creste vizibilitatea acestor metode in cadrul proiectelor de tineret, pentru a oferi o platforma pentru schimb de bune practici si pentru a crea un cadru de desfasurare si dezvoltare ulterioara a acestor metode.

Cum se va desfasura procesul?

1. 19 aprilie – 12 mai – selectia persoanelor resursa – va fi perioada in care se vor inscrie acele persoane resursa esperimentate in metode de invatare nonformala care vor expune aceste metode la editia a II-a a laboratorului (lansarea apelului: 19 aprilie)

2. Pe data de 14 mai vom afisa rezultatele selectiei pentru experti

3. 19 mai – 9 iunie – selectia participantilor – va fi perioada in care se vor inscrie participantii la laborator, adica acele persoane care vor invata activ metodele de invatare nonformala oferite de experti (lansarea apelului: 19 mai)

4. Pe data de 14 iunie vom afisa rezultatele pentru participanti

5. In perioada 28 iunie – 4 iulie va avea loc laboratorul!

Asa ca nu stati deoparte si luati parte la singurul laborator de educatie nonformala din Romania!

Mai multe informatii vor veni cat de curand! Pana atunci, puteti vedea ce a insemnat Laboratorul de educatie nonformala in 2009, pe blogul evenimentului.  Sau puteti lua legatura cu noi la nonformalii@gmail.com

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.