Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Laboratorul de educaţie nonformală la a treia ediţie

0

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), prin programul Tineret în Acţiune, organizează în perioada 21 – 28 august 2011, la Gura Portiţei, Tulcea, cea de-a treia ediţie a „Laboratorului de educaţie nonformală”.

Scopul acestui eveniment este de a promova educaţia nonformală drept componentă esenţială a educaţiei pe întreg parcursul vieţii şi de a aduce în atenţie metode de învăţare folosite deseori în contextul educaţiei nonformale, care pot contribui la creşterea calităţii proiectelor şi activităţilor de şi pentru tineret.

În cadrul Laboratorului de educaţie nonformală vor fi prezenţi 50 de participanţi – persoane cu experienţă în  astfel de metode de învăţare şi  persoane implicate activ în organizaţii şi proiecte de tineret, care au capacitate de diseminare şi lucru în reţea şi care vor să aplice metodele prezentate în cadrul Laboratorului în diferite proiecte.

 

Metodele de învăţare care vor fi explicate şi puse în aplicare în cadrul Laboratorului sunt: cafenea publică, photovoice, open space, bibliotecă vie, teatru forum, teatrul labirint, improvizaţie, animaţia socio-educativă, animaţia stradală şi flash mob, dans contemporan, debate educaţional, origami, socio-dramă, psiho-dramă şi joc colectiv, writing theatre.

Înscrierea participanţilor se face online, până pe data de 5 august 2011, prin completarea formularului şi trimiterea CV-ului.

ANPCDEFP, prin programul Tineret în Acţiune, acoperă pentru participanţi costurile de cazare şi masă.

 

Pagina evenimentului: http://www.tinact.ro/detaliu-calendar/IDevent/474

Blogul evenimentului: http://nonformalii.wordpress.com

Facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=220832681271138

Astăzi este o zi bună pentru nonformal!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.