Laboratorul de educaţie nonformală la a treia ediţie

0

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), prin programul Tineret în Acţiune, organizează în perioada 21 – 28 august 2011, la Gura Portiţei, Tulcea, cea de-a treia ediţie a „Laboratorului de educaţie nonformală”.

Scopul acestui eveniment este de a promova educaţia nonformală drept componentă esenţială a educaţiei pe întreg parcursul vieţii şi de a aduce în atenţie metode de învăţare folosite deseori în contextul educaţiei nonformale, care pot contribui la creşterea calităţii proiectelor şi activităţilor de şi pentru tineret.

În cadrul Laboratorului de educaţie nonformală vor fi prezenţi 50 de participanţi – persoane cu experienţă în  astfel de metode de învăţare şi  persoane implicate activ în organizaţii şi proiecte de tineret, care au capacitate de diseminare şi lucru în reţea şi care vor să aplice metodele prezentate în cadrul Laboratorului în diferite proiecte.

 

Metodele de învăţare care vor fi explicate şi puse în aplicare în cadrul Laboratorului sunt: cafenea publică, photovoice, open space, bibliotecă vie, teatru forum, teatrul labirint, improvizaţie, animaţia socio-educativă, animaţia stradală şi flash mob, dans contemporan, debate educaţional, origami, socio-dramă, psiho-dramă şi joc colectiv, writing theatre.

Înscrierea participanţilor se face online, până pe data de 5 august 2011, prin completarea formularului şi trimiterea CV-ului.

ANPCDEFP, prin programul Tineret în Acţiune, acoperă pentru participanţi costurile de cazare şi masă.

 

Pagina evenimentului: http://www.tinact.ro/detaliu-calendar/IDevent/474

Blogul evenimentului: http://nonformalii.wordpress.com

Facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=220832681271138

Astăzi este o zi bună pentru nonformal!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează