Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Laboratorul de educatie nonformala editia 2010

3

Laboratorul revine! Cu editia de 2010!

Dupa ce anul trecut, intre 6 si 12 iulie, am adunat la Gura Portitei, judetul Tulcea, persoane resursa cu experienta in diferite metode de invatare folosite in context nonformal (cum ar fi teatrul forum, open space, biblioteca vie, metoda transcend etc) si persoane dornice de a invata sa lucreze cu astfel de metode in activitati de educatie nonformala… si pentru ca “experimentele” din laborator au fost reusite… anul acesta le continuam!

Cum se va desfsura procesul?

1. 19 aprilie – 12 mai – selectia persoanelor resursa – va fi perioada in care se vor inscrie acele persoane resursa esperimentate in metode de invatare nonformala care vor expune aceste metode la editia a II-a a laboratorului (lansarea apelului: 19 aprilie)
2. Pe data de 14 mai vom afisa rezultatele selectiei pentru experti
3. 19 mai – 9 iunie – selectia participantilor – va fi perioada in care se vor inscrie participantii la laborator, adica acele persoane care vor invata activ metodele de invatare nonformala oferite de experti (lansarea apelului: 19 mai)
4. Pe data de 14 iunie vom afisa rezultatele pentru participanti
5. In perioada 28 iunie – 4 iulie va avea loc laboratorul de educatie nonformala!!

Si acum – apelul (doar) pentru persoanele resursa!

1) Cunosti vreo metoda de invatare care poate fi folosita in contextul educatiei nonformale, prin care oamenii din jurul tau chiar pot invata intr-un mod inedit?
2) O stapanesti intr-atat de bine astfel incat sa poti sa ii inveti si pe altii cum sa o foloseasca?
3) Esti disponibil in perioada 27 iunie – 4 iulie pentru a disemina aceasta metoda si altor oameni?

Daca raspunsul este „da” la toate cele trei intrebari, atunci e clar: pe TINE te vrem!

Mai concret, in perioada 28 iunie – 4 iulie va avea loc intr-un cadru nonformal, la Gura Portitei, judetul Tulcea, un eveniment special care va transcende cadrul formal…
Laboratorul de educatie nonformala, editia 2010!

Ideea este simpla: sa aducem in acelasi loc oameni care au experienta in ceea ce priveste o metoda de invatare nonformala si sa ii punem in contact cu alti oameni care lucreaza in organizatii cu si pentru tineri, care sunt „susceptibili de a prinde repede virusul” unei astfel de metode. Pentru asta vei avea la dispozitie maxim doua sesiuni consecutive de o ora si jumatate (deci trei ore in total) pentru a face “magie” nonformala!.

Pentru a o pune in practica avem nevoie de TINE si de experienta ta in domeniu.

Metodele cautate au in special urmatoarele caracteristici:
– sunt metode de invatare nonformala generale, dar care pot fi aplicate si in lucrul cu tinerii cu oportunitati reduse
– sunt metode de invatare nonformala care au caracter participativ
– sunt metode de invatare nonformala care au caracter experiential
– au obiective de invatare clare
– sunt active, creative si interactive
– au caracter inovativ (nu fac parte din categoria „metode clasice”)
– au un grad de aplicabilitate mare in sensul in care dupa eveniment cei care intra in contact cu metoda sa poata sa fie capabili sa o replice in comunitatile lor

Persoanele cautate in aceasta etapa a procesului au urmatoarele caracteristici:
– implementeaza metode aplicabile de invatare nonformala asa cum sunt descrise mai sus si pot sa le transmita usor si eficient si altor persoane
– sunt dispuse sa participe activ in cadrul laboratorului
– sunt dispuse sa ajunga cu o zi mai devreme la fata locului
– vin din diferite colturi ale tari si reprezinta diferite organizatii

Deci… te intereseaza sa fii deschizator de drumuri si sa faci istorie in educatia nonformala din Romania?!!!

Daca da, te invitam sa completezi acest formular:
http://www.anpcdefp.ro/programe/tineret/forum/formular_persoane_resursa1.doc

plus un CV actualizat in format european:
http://www.anpcdefp.ro/programe/tineret/forum/Model_CV.doc

si pana pe data de *12 mai* sa le trimiti la adresa: nonformalii@gmail.com

Toate costurile de cazare (in camere duble), masa, transport (in regim de decont) sunt acoperite de catre organizatori.

Blogul evenimentului, unde poti vedea ce s-a intamplat si la prima editie a laboratorului, informatii despre educatia nonformala si metode de invatare in context nonformal precum si informatii despre a doua editie a laboratorului…
http://nonformalii.wordpress.com/

Astazi este o zi buna pentru nonformal!

Eveniment marca TiA™

Organizat de catre Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale si finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

3 comentarii

 1. Pingback: Tweets that mention Laboratorul de educatie nonformala editia 2010 | RomaniaPozitiva -- Topsy.com

 2. avatar
  corina luca on

  Buna…
  Ma numesc Corina, lucrez în cadrul DGASPC Sector 1 Bcucuresti cu tinerii. As fi interesata sa particip la acest seminar ca si cursant. Va multumesc daca imi puteti da mai multe informatii sau eventual un numar de telefon la care pot solicita informatiile pe care doresc sa le aflu.

 3. avatar
  Florin Ghinda on

  Buna ziua!

  Am preluat si noi informatiile despre acest eveniment. Pentru a participa la laborator, va invitam sa completati acest formular:

  http://www.anpcdefp.ro/programe/tineret/forum/formular_persoane_resursa1.doc

  plus un CV actualizat in format european:

  http://www.anpcdefp.ro/programe/tineret/forum/Model_CV.doc

  si pana pe data de *12 mai* sa le trimiteti la adresa: nonformalii@gmail.com

  Pentru mai multe detalii accesati blogul evenimentului:
  http://nonformalii.wordpress.com/

  Mult succes!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.