Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Laboratorul de educatie nonformala / 28 iunie – 4 iulie 2010

1

Laboratorul de educaţie nonformală
– astăzi este o zi bună pentru nonformal –

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) organizează în perioada 28 iunie – 4 iulie, la Gura Portiţei – Tulcea, cea de-a doua ediţie a „Laboratorului de educaţie nonformală” – eveniment finanţat de Comisia Europeană prin programul „Tineret în Acţiune”.

Scopul acestui eveniment este de a promova educaţia nonformală drept componentă esenţială a educaţiei pe întreg parcursul vieţii şi de a aduce în atenţie metode de învăţare specifice educaţiei nonformale, care pot contribui la creşterea calităţii proiectelor şi activităţilor de şi pentru tineret.

În cadrul laboratorului vor fi prezentate şi puse în practică 14 metode de învăţare specifice educaţiei în context nonformal: cafeneaua publică, photovoice, open space technology, living library – biblioteca vie, metoda smart, teatrul forum, teatrul labirint, green drama, improvizaţia, animaţia socio-educativă, metoda ready mades, metoda Inside-Outside, animaţia stradală şi circul adaptat.

Laboratorul de educaţie nonformală se adresează persoanelor implicate activ în organizaţii şi proiecte de tineret, care au capacitate de diseminare şi lucru în reţea şi care vor să aplice metodele prezentate în cadrul Laboratorului în diferite proiecte.
Cei care doresc să se înscrie la acest eveniment trebuie să trimită formularul de candidatură şi CV-ul în format european până pe data de 9 iunie, la adresa nonformalii@gmail.com. ANPCDEFP acoperă integral costurile pentru 50 de participanţi – 15 experţi în metode de educaţie nonformală şi 35 de reprezentanţi ai ONG-urilor sau instituţiilor care lucrează cu tinerii. Detalii pot fi găsite pe blogul evenimentului, la adresa nonformalii.wordpress.com.

Tineret în Acţiune (Youth in Action) este programul Uniunii Europene  care susţine activităţile de învăţare nonformală pentru tineri, fiind implementat în perioada 2007 – 2013. Programul, cu finanţare de la Comisia Europeană, vizează promovarea cetăţeniei active în rândul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de solidaritate şi toleranţă, sprijinirea înţelegerii reciproce între tinerii din diferite ţări, promovarea cooperării europene şi contribuţia la îmbunătăţirea calităţii sistemelor de susţinere a activităţii de tineret. Liniile de finanţare din cadrul acestui program sunt: Schimburi de tineri, Iniţiative ale tinerilor, Proiecte pentru democraţie participativă, Serviciul European de Voluntariat, Proiecte de formare şi reţele şi Întâlniri ale tinerilor cu responsabilii politicilor de tineret. Bugetul total este de 885 milioane de Euro. În 2010, România are alocat un buget total pentru finanţarea de proiecte de 4.373.095 de Euro. Pentru mai multe detalii, accesaţi site-urile www.tinact.ro şi www.anpcdefp.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.