Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Laborator modern de pneumatică și hidraulică, investiție în valoare de 289.000 de dolari

0

Investiție în viitorul învățământului tehnic din Sălaj 

Elevii școlilor cu profil tehnic din județul Sălaj au la dispoziție începând de astăzi un laborator modern de pneumatică și hidraulică, cu echipamente de ultimă generație, în urma unei investiții în valoare de 289.000 de dolari realizate de TenarisSilcotub în parteneriat cu Primăria municipiului Zalău.

Noul laborator funcționează în cadrul Liceului Tehnologic „Mihai Viteazu” din Zalău, dar va fi pus la dispoziția elevilor din toate liceele cu profil industrial din județ. Primăria Municipiului Zalău a investit circa 17.000 de dolari pentru renovarea și amenajarea spațiului care găzduiește laboratorul, iar TenarisSilcotub a contribuit cu 272.000 de dolari, acoperind valoarea echipamentelor pentru dotarea acestuia si programe de formare a formatorilor, cadre didactice din școlile tehnice din județ

Laboratorul este dotat cu 7 calculatoare, care vor servi la simularea virtuală, realizarea circuitelor și verificarea funcționalității lor prin programe dedicate. Pentru pregătirea practică, elevii au la dispoziție 4 standuri independente, unde pot efectua practic circuitele simulate pe calculator. Echipamentele și programele de formare educațională au fost achiziționate de la compania FESTO, lider mondial în furnizarea de tehnologie de automatizare.

Prezentarea noului laborator (st -Mirela Mihalcea)„Prin această investiție, TenarisSilcotub sprijină dezvoltarea învățământului tehnic din Sălaj, contribuind la formarea viitoarelor generații de specialiști din industrie, motorul de dezvoltare a societății. Acest laborator permite elevilor să dobândească o experiență practică și să înțeleagă procesele tehnologice,  pregătindu-i mai bine pentru cerințele pieței forței de muncă. La acest lucru adăugăm know how-ul nostru și expertiza oamenilor noștri, prin transfer de bune practici și vizite în fabrici, prin care elevii se familiarizează, încă de pe băncile școlii, cu mediul industrial”, a spus Gabriel Podskubka, Area Manager Tenaris pentru Europa de Est, la eveniment.

„Pentru elevii Liceului Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău, investiţia TenarisSilcotub reprezintă un pas important pentru creşterea calităţii procesului de învăţare şi consolidării cunoştintelor, precum şi pentru armonizarea relaţiilor dintre scoală şi potenţialii angajatori”, a declarat la rândul său directorul Liceului Tehnologic „Mihai Viteazul”, Florin Niste.

„TenarisSilcotub este unul dintre cele mai bune exemple privind modul în care o companie a înţeles să sprijine comunitatea, prin colaborarea cu autorităţile locale. Compania are în vedere nu doar bunăstarea angajaţilor, ci şi a comunităţii în care îşi desfăşoară activitatea, iar investiția semnificativă  făcută în cadrul liceului de profil confirmă acest lucru. Îmi exprim încă o dată considerația față de conducerea companiei pentru aportul pe care aceasta îl are în toate domeniile pe care le sprijină: educație, cultură, sport”, a spus primarul municipiului Zalău, Radu Căpîlnașiu.

Laborator 2

Pe lângă investiția în noul laborator, programul STEP, inițiat și susținut de  TenarisSilcotub, cuprinde activități care urmăresc dezvoltarea abilităților tehnice ale elevilor înscriși în învățământul tehnic. Acestea includ vizite în fabricile companiei din Zalău și Călărași, întâlniri ale absolvenților cu angajați ai companiei și alte acțiuni care au ca scop creșterea atractivității domeniului tehnic și orientarea elevilor spre o carieră în domeniul industrial. Toate acestea vor asigura absolvenților de școli tehnice o pregătire adaptată la cerințele de pe piața forței de muncă.

 

Despre TenarisSilcotub

TenarisSilcotub – divizia de producţie a Tenaris în România – este cel mai important producător român de ţevi fără sudură de diametre mici utilizate în industriile de petrol și gaze, energetică, mecanică şi auto. Unităţile sale de producţie se află la Zalău și Călăraşi.  Începând cu anul 2012, TenarisSilcotub și-a extins paleta de servicii oferite clienților săi din industria de petrol și gaze din România și din regiune, prin producerea de prăjini de pompare în Câmpina.  Compania, având o cifră de afaceri de circa 500 de milioane de dolari și o echipă de 1.500 de angajați în România, implementează – în parteneriat cu autorități locale, instituții și asociații neguvernamentale – o serie de proiecte care vin în sprijinul dezvoltării durabile a comunităților în care își desfășoară activitatea, în domenii precum educație, sănătate și cultură.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.