La Timisoara este singurul centru pentru refugiati din Europa

0

LATER EDIT, 4 noiembrie 2009.

Am aflt că există mai multe centre de refugiaţi în România: Bucureşti, Şomcuta Mare, Galaţi, Rădăuţi.

Detalii despre programele destinate refugiaţilor sunt şi pe site-ul arca.org.ro

*

La Timişoara în sigurul centru pentru refugiaţi din Europa pot fi găzduite 200 de persoane, care din motive de securitate nu pot rămâne în prima ţară de azil până la încheierea formalităţilor pentru stabilirea definitivă într-un stat. Realitatea.net a publicat un articol cu povestea unor refugiaţi din Bagdad care au găsit un strop de speranţă la Timişoara.

speranta„Au mai puţin de 20 de ani şi au fugit din Bagdad pentru a-şi câştiga dreptul la viaţă. Mohamed şi Leila au găsit un adăpost la Timişoara, în singurul centru pentru refugiaţi din Europa. În urmă cu o lună au adus pe lume şi un băieţel, primul copil născut în acest centru. Acum tinerii aşteaptă să plece în Statele Unite ale Americii, unde vor începe o nouă viaţă. Datorită centrului pentru refugiaţi din Timişoara, tinerii vor avea o şansă la fericire. Instituţia a ajutat peste 200 de persoane în ultimul an.

„Centrul a fost foarte foarte bine primit şi a impresionat foarte multă lume, foarte multe ţări … Speranţa noastră este ca şi alte ţări să urmeze modelul României”, a conchis reprezentanta UNHCR, Florentina Chiu.

Articolul complet este pe site-ul Realitatea.net

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează