Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

La Timisoara este singurul centru pentru refugiati din Europa

0

LATER EDIT, 4 noiembrie 2009.

Am aflt că există mai multe centre de refugiaţi în România: Bucureşti, Şomcuta Mare, Galaţi, Rădăuţi.

Detalii despre programele destinate refugiaţilor sunt şi pe site-ul arca.org.ro

*

La Timişoara în sigurul centru pentru refugiaţi din Europa pot fi găzduite 200 de persoane, care din motive de securitate nu pot rămâne în prima ţară de azil până la încheierea formalităţilor pentru stabilirea definitivă într-un stat. Realitatea.net a publicat un articol cu povestea unor refugiaţi din Bagdad care au găsit un strop de speranţă la Timişoara.

speranta„Au mai puţin de 20 de ani şi au fugit din Bagdad pentru a-şi câştiga dreptul la viaţă. Mohamed şi Leila au găsit un adăpost la Timişoara, în singurul centru pentru refugiaţi din Europa. În urmă cu o lună au adus pe lume şi un băieţel, primul copil născut în acest centru. Acum tinerii aşteaptă să plece în Statele Unite ale Americii, unde vor începe o nouă viaţă. Datorită centrului pentru refugiaţi din Timişoara, tinerii vor avea o şansă la fericire. Instituţia a ajutat peste 200 de persoane în ultimul an.

„Centrul a fost foarte foarte bine primit şi a impresionat foarte multă lume, foarte multe ţări … Speranţa noastră este ca şi alte ţări să urmeze modelul României”, a conchis reprezentanta UNHCR, Florentina Chiu.

Articolul complet este pe site-ul Realitatea.net

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.