Juvenes Translatores, concursul destinat tinerilor traducători la care participă 5 elevi din Baia Mare

0

Joi, 24 noiembrie 2011, Colegiul Național Mihai Eminescu din Baia Mare va participa la cea de-a cincea ediție a concursului organizat de Comisia Europeană și destinat tinerilor traducători –Juvenes Translatores.

Scopul acestui eveniment este de a promova învățarea limbilor străine, precum și profesia de traducător. Tema concursului din acest an este voluntariatul, fapt ce concordă și cu tematica anului în care ne aflăm. Numărul de școli selectate pentru fiecare Stat Membru este egal cu numărul de locuri deținute în Parlamentul European, Conform Tratatului de la Lisabona.

România beneficiază de 33 de asemenea locuri. Testul de traducere este administrat tuturor participanților înscriși din UE între orele 10 și 12, ora Bruxelles-ului (11-13, ora României), ca mai apoi traducerile să fie transmise spre evaluare unei comisii din Direcția Generală pentru Traduceri din Bruxelles, alcătuită din traducători și revizori profesioniști. Laureații, cate unul pentru fiecare Stat Membru, vor fi invitați la Bruxelles la Ceremonia de decernare a premiilor, găzduită de Comisarul european responsabil pentru multilingvism.

În urma unei preselecții interne, Colegiul Național Mihai Eminescu va fi reprezentat de 5 elevi, care își vor demonstra aptitudinile lingvistice la secțiunea de traducere din limba engleză în limba română: Alexandra Dănuț, Alexandru Dima, Andrei Pandi, Doris Mureșan și Sorina Tarba. Le urăm succes participanților!


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează