Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Juvenes Translatores, concursul destinat tinerilor traducători la care participă 5 elevi din Baia Mare

0

Joi, 24 noiembrie 2011, Colegiul Național Mihai Eminescu din Baia Mare va participa la cea de-a cincea ediție a concursului organizat de Comisia Europeană și destinat tinerilor traducători –Juvenes Translatores.

Scopul acestui eveniment este de a promova învățarea limbilor străine, precum și profesia de traducător. Tema concursului din acest an este voluntariatul, fapt ce concordă și cu tematica anului în care ne aflăm. Numărul de școli selectate pentru fiecare Stat Membru este egal cu numărul de locuri deținute în Parlamentul European, Conform Tratatului de la Lisabona.

România beneficiază de 33 de asemenea locuri. Testul de traducere este administrat tuturor participanților înscriși din UE între orele 10 și 12, ora Bruxelles-ului (11-13, ora României), ca mai apoi traducerile să fie transmise spre evaluare unei comisii din Direcția Generală pentru Traduceri din Bruxelles, alcătuită din traducători și revizori profesioniști. Laureații, cate unul pentru fiecare Stat Membru, vor fi invitați la Bruxelles la Ceremonia de decernare a premiilor, găzduită de Comisarul european responsabil pentru multilingvism.

În urma unei preselecții interne, Colegiul Național Mihai Eminescu va fi reprezentat de 5 elevi, care își vor demonstra aptitudinile lingvistice la secțiunea de traducere din limba engleză în limba română: Alexandra Dănuț, Alexandru Dima, Andrei Pandi, Doris Mureșan și Sorina Tarba. Le urăm succes participanților!


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.