Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

JURNAL de la Gura Portiței: „Astăzi este o zi bună pentru nonformal”

0

preluare nonformalii.ro

8 si ceva dimineata. 4 paturi intinse pe jos. Bancute si scaune pe margine. Pe un perete scrie „Astazi este o zi buna pentru nonformal”. Pe un altul sunt lipite cateva zeci de imagini in format A4, colorate, care transmit mesaje precum „Shoot for the moon. Even if you miss, you will land among the stars”, „I have never let my schooling interfere with my education”, „Don’t discriminate! EDUCATE!”, „Keep calm and volunteer”… Un balon sub forma de inima pe un scaun. O mingiuta de jonglat undeva pe jos. Carti. Jocuri. Materiale de training. Un felinar. Niste cubulete albe cu litere colorate pe ele. Rame de fotografii cu imagini asemanatoare celor de pe perete. Doua lampioane rosii. Niste betisoare ornamentale verzi si galbene. Urme de nisip. Fotografii la intrarea in sala si pe un perete, tot cu mesaje legate de educatie… O cafea. Muzica in surdina. Afara e soare… A inceput Laboratorul!!!! Deja sala asteapta inceperea primei sesiuni de dimineata, sesiune in care cei 45 de participanti, impreuna cu persoanele care vor sustine ateliere pe parcursul Laboratorului (au venit 19 pana acum; urmeaza sa mai vina 3) si cu noi, organizatorii, ne vom cunoaste ceva mai bine decat am apucat sa o facem ieri.


nonformalii la portitaAseara ne-am intalnit cu totii la 9.30. Intai am mers, impartiti in 5 grupuri, sa descoperim un pic zona Portitei si, impreuna cu ea, povestea Laboratorului… cum a inceput, acum mai bine de 5 ani, cum a reusit Laboratorul sa aduca impreuna oameni implicati in educatie nonformala, care vor sa preia metode de invatare de la cei care deja  le cunosc si le aplica; cum a reusit Laboratorul sa schimbe vieti si cum Laboratorul e un spatiu al experimentarii, un eveniment pe care fiecare participant si-l creeaza si din care isi ia lucrurile de care are nevoie. Dupa acest tur de descoperire, ne-am intalnit toti in sala – ce sala plina era! Am vorbit despre educatie nonformala, despre program… Am terminat la 11 si ceva.

Astazi cap de afis sunt metoda Transcend, biblioteca vie, photovoice, expozitia vie si debate-ul – cele 5 metode despre care participantii vor afla, trecand printr-un carusel. Apoi, dupa-amiaza, impartiti in 5 grupuri, vor ramane sa aprofundeze una dintre cele 5 metode. Iar diseara vom avea o sesiune de networking – inca o ocazie de a cunoaste mai bine cine este aici, ce fac organizatiile si institutiile reprezentate in Laborator, cine sunt nonformalii de anul acesta.

Vrem sa intram si in Laboratorul de anul acesta cu inima deschisa catre oameni si invatare! Pentru ca despre asta e Laboratorul.

Daca vreti sa vedeti Laboratorul in imagini, suntem pe Facebook: www.facebook.com/media

Astazi este o zi buna pentru nonformal!

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.