Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Jocurile regionale Special Olympics, Timisoara 28 mai 2010

2

COMUNICAT DE PRESA
Jocurile regionale Special Olympics
Editia a VI-a

Fundatia „Pentru Voi” in colaborare cu Special Olympics Romania si Fundatia Vodafone Romania invita organizatiile, scolile si institutiile din vestul tarii, care lucreaza cu persoane cu dizabilitati intelectuale, sa se inscrie la cea de-a VI-a editie a Jocurilor Regionale Special Olympics – pentru zona de vest. Evenimentul va avea loc vineri, 28 mai, la Sala „Constantin Jude” din Timisoara, in cadrul Saptamanii Olimpice initiate de Clubul Rotary Timisoara.

Competitia se adreseaza persoanelor cu dizabilitati intelectuale cu varsta peste 16 ani si va cuprinde cinci probe: atletism – 25 m, fotbal – dribling printre obstacole, tenis de masa – batai ale mingii pe paleta, baschet – aruncare la cos si baschet – pase la tinta – pentru persoanele cu abilitati fizice scazute. Delegatiile vor fi formate din maxim 6 sportivi si 2 insotitori. Organizatorii vor asigura pentru acestia o masa rece. Nu se acopera cheltuieli de cazare si transport.

„Multumim partenerilor si sponsorilor, care au facut posibila organizarea Jocurilor regionale Special Olympics si in acest an de criza, aducand bucurie sportivilor cu dizabilitati intelectuale din vestul tarii.” a declarat Laila Onu , director executiv Fundatia „Pentru Voi”.

La organizarea competitiei de anul acesta se vor implica, asa cum ne-am obisnuit deja, studenti voluntari din cadrul Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara. Primaria si Consiliul Local al Municipiului Timisoara vor pune la dispozitie sala de sport.

„Ne bucuram sa fim alaturi de Fundatia „Pentru Voi” si Special Olympics in acest proiect. Astfel de initiative ne incurajeaza sa mergem mai departe si sa fim acolo unde comunitatea are nevoie de noi. Mult succes tinerilor care vor participa la Jocurile Special Olympics”, a spus Elena Serban, Director Fundatia Vodafone.”

Jocurile Special Olympics au ca scop cresterea constientizarii cetatenilor asupra abilitatilor si capacitatilor persoanelor cu dizabilitati intelectuale si isi propun promovarea conceptelor de toleranta, respect, incluziune si participare activa in comunitate. Jocurile regionale respecta filozofia si regulile Special Olympics International.

„Fondata in 1968 de Eunice Kennedy Shriver, Special Olympics este acum o miscare globala, organizand  antrenamente si competitii sportive in peste 180 de tari, la care au participat peste 3,1 milioane de sportivi. Miscarea promoveaza incluziunea sociala prin sport a persoanele cu dizabilitati intelectuale.”  a declarat Cristian Ispas director general Special Olympics Romania.

Inscrierile se pot face pana cel tarziu vineri, 21 mai pe e-mail pentruvoi@pentruvoi .ro sau fax 0356421215. Formularul de inscriere precum si alte informatii despre eveniment pot fii accesate la www.pentruvoi.ro. Persoana de contact este Melinda Malonay .

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

2 comentarii

  1. Pingback: Tweets that mention Jocurile regionale Special Olympics, Timisoara 28 mai 2010 | RomaniaPozitiva -- Topsy.com

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.